România are drumuri mai proaste decât Burundi, Zimbabwe sau El Salvador

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

România are o calitate a drumurilor mai slabă decât în Burundi, Zimbabwe, Liberia, Tanzania sau El Salvador, potrivit studiului Indexul Competitivității Globale, al Forumului Economic Mondial, în care am pierdut 15 poziții în doar doi ani.

România este pe locul 120 în lume din punct de vedere al calității infrastructurii rutiere, potrivit raportului anual privind competitivitatea economică publicat de Forumul Economic Mondial.

Deși drumurile din România sunt mai bine cotate decât anul trecut, când eram pe locul 128, infrastructura autohtonă este în continuare în urma unor economii de frontieră din Africa, Asia sau America Latină.

Drumurile din România sunt mai proaste decât cele din Gambia, Tadjikistan, El Salvador, Ghana, Zambia, Mali, Tanzania, Uganda, Etiopia, Cambodgia, Sierra Leone, Mongolia, Bangladesh, Bosnia-Herțegovina, Liberia, Burundi, Nepal, Zimbabwe sau Venezuela, potrivit raportului.

Competitivitatea economiei românești este cotată printre cele mai slabe state din UE, cu mult sub cea a Bulgariei. Țara vecină, cu care împărțim ultimul loc în UE la indicatori precum nivelul de trai, este pe locul 49 în topul competitivității.

AL PRESS

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.