Tinerii dezbat! Premiul II pentru echipa Liceului „Hasdeu”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Echipa Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, formată din elevele Amalia Bodac, Andreea Trif și Alexia Bălan (din clasa a X-a D), a obținut Premiul al II-lea la faza județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, secțiunea avansați. La această competiție transdisciplinară, găzduită de Colegiul Național „Ana Aslan” din Timișoara, au participat 30 de concurenți din tot județeul Timiș, coordonați de 11 profesori de diferite specialități.

La secțiunea avansați, Premiul I a fost obținut de echipa Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara, iar Premiul al II-lea a revenit echipei Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj. Eleva Amalia Bodac, de la Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, a obținut și titlul de „Cel mai bun debater – nivel bronz”. Concursul național „Tinerii dezbat” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2010, într-un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice în mediul școlar, după un format acreditat la nivel internațional.

Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi. Schimbările substanțiale și lecțiile învățate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiției, în 2017, de la concurs național la olimpiadă națională de argumentare, dezbatere și gândire critică.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.