Tineri lugojeni de excepţie: Mihaela Velici (sau: DAV Beauty Center Lugoj)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Remus V. GIORGIONI

Născută în anul 1981 la Lugoj, Miha-ela Velici a absolvit Liceul Hasdeu, clasa de limbă franceză, iar apoi Ştiinţele Economice la Universitatea Drăgan. (Pentru curioşi – sau amatori de informaţii exhaustive: grădiniţa în Micro III, iar în continuare Şcoala Generală Nr. 2). Este căsătorită cu Viorel Velici, velicii – care înseamnă „cei mari”, vezi „vel logofăt” sau căminar – sunt cam cu toţii originari de la Obiţa.

Firma pe care o conduce, al cărei istoric constituie obiectul articolului de faţă, se cheamă DAV Beauty Center Lugoj. Deşi există mai multe firme cu acest prefix, în cazul de faţă DA.V vine de la DAria + Vlad, cei doi copii frumoşi ai cuplului Velici, care au 11, respectiv 3 ani. Daria este elevă în clasa a cincea la Şcoala Harul, iar Vlad la grădiniţă. Viorel lucrează ca şofer la aprovizionare, la firma Autoliv.

Ca şi mama lor, copiii familiei Velici iubesc sportul şi muzica (iar Vlad, peste câţiva ani – când va fi mare, se înţelege – va fi un mare fotbalist…). Am întrebat-o pe dna Mihaela cum de i-a venit ideea înfiinţării unei asemenea firme, când putea să lucreze în domeniu: economie sau contabilitate.

Dumneaei mi-a argumentat că la baza alegerii facultăţii a stat pasiunea ei pentru matematică: a intenţionat să meargă la „Bredi”, secţia Mate-Fizică, dar lucrurile au decurs altfel. Iar în legătură cu alegerea profesiei îi place masajul – mai mult să i se aplice, decât să-l practice ea însăşi… (dar cui nu-i place să fie mângâiat, mai tare sau mai uşor pe spate cu nişte instrumente adecvate?…)

Vom vedea mai jos însă că în cazul de faţă este vorba şi de o vocaţie profesorală în domeniu. „Înainte de a-mi deschide salonul, mergeam foarte des la masaj. Îmi plăcea foarte mult şi mă simţeam foarte bine după fiecare şedinţă.

Corpul îmi era relaxat şi simţeam toate beneficiile pe care le oferă un masaj”, ne declară dna Mihaela, în legătură cu motivaţia deschiderii unui salon propriu, în situaţia în care avea şi doi copii de crescut. Iar la ora actusală, Mihaela Velici a hotărât să-şi dezvolte şi diversifice afacerea, organizând chiar cursuri de masaj în colaborare (citeşte în continuare!).

Elementul esenţial în masaj: patul. Locaţia şi destinaţia firmei DAV

Firma DAV este situată în Piaţa Agroalimentară, pe strada A.C. Popovici – are în stânga magazinul de casete şi CD-uri iar vizavi Şcoala de arte şi meserii Evelyn (despre care vom mai vorbi). Firma Evelyn este venită la Lugoj de la Timişoara – ca filială locală – după anul 2021, anul înfiinţării firmei DAV.

Dar cititorul (curios din fire, cum este) va zice: ce e cu această a doua firmă şi ce legătură are cu prima?… Iată cum stă treaba. Evelyn, Cursuri acreditate – Diplome Europene se află vizavi de DAV, şi se ocupă cu predarea de cursuri pentru diferite meserii, în urma cărora se eliberează o diplomă cu recunoaştere europeană. Dar s-o lăsăm pe dna Mihaela (care colaborează cu ei în domeniul său) să ne explice mai pe larg cum stă treaba cu această firmă de training şi atestare:

Dna Mihaela Velici chiar a iniţiat un curs de masaj în colaborare cu firma vecină, Şcoala Evelyn – de care ne vom ocupa, probabil, cu un alt prilej. Tinerii – şi mai puţin tinerii – amatori, doritori să înveţe o meserie utilă şi eficientă sunt invitaţi să se înscrie la acest curs (pentru detalii şi informaţii, dar desigur şi pentru înscriei: 0726.443.325), fiind vorba despre un domeniu de relaxare reconfortantă şi, nu în ultimul rând, de sănătatea noastră a fiecăruia.

Masajul este, în principal, de două feluri: de relaxare şi medicinal (pentru sănătate). „În acest curs, doritorii vor putea afla mai multe despre propriul organism, despre secretele masajului şi beneficiile lui”, ne declară dna Mihaela. Iar la finalul lui, cursantul va primi o diplomă acredidată, care îi va putea permite să practice această frumoasă meserie, sau să-şi deschidă propria afacere.

Patul-minune şi secretele meseriei. „Bolile secolului” şi cheful de viaţă

Şi cu asta am ajuns, practic, la miezul articolului de faţă: patul! La baza operaţiunii stă suportul pe care se execută acţiunea: patul! Iar patul pe care se efectuează masajul la firma DAV (menţionăm că în oraş mai există cel puţin o firmă de acest profil) este unul special, unic în Lugoj, pe bază de role de jad.

Adică: în dreptul zonei cervicale şi al picioarelor, în timpul masajului se învârtesc aceste role dintr-un material special. (Jad=piatră semipreţioasă, compusă din silicat natural de aluminiu, calciu şi magneziu, de culoare albă-verzuie, cu luciu sticlos, folosită la confecţionarea unor obiecte de artă – sursa: DEX. Dar vedem că faimosul dicţionar nu menţionează şi utilitatea practică, virtuţile curative ale acestei misterioase „pietre”.)

După cum am aflat şi noi, patul de masaj cu pietre de jad oferă extrem de multe efecte benefice asupra corpului omenesc. Este indicat – şi foarte eficient – în deformări ale coloanei vertebrale (scolioză, cifoză, hernie de disc, vertebre tasate, discopatie – lombară sau cervicală).

Acest gen de masaj reglează circulaţia sanguină şi elimină stresul, insomnia, depresia, anxietatea, atacurile de panică – iar noi ştim că acestea sunt „bolile secolului”!  Sunt eliminate durerile de spate, durerile reumatice şi cele menstruale. Vasele snaguine sparte se absorb sau dispar, cârceii se răresc până la dispariţie.

De bună seamă, reporterul a mai descoperit pe-acolo şi alte obiecte de „tortură” (beţe din bambus, cu diferite încrustaţii) – dar esenţialul, sufletul acţiunii este patul, care nu reprezintă un simplu suport, ci are dotări speciale şi unice pe raza Lugojului.

Noi îi urăm dnai Mihaela multă sănătate, spre a putea s-o dea mai departe. Iar pe dvs., cititorii, nădăjduim că v-am convins că un masaj bun este spre binele tuturor. Chiar sănătoşi tun de-am fi (ceea ce nu prea este cazul), acesta înviorează şi redă buna dispoziţie, cheful de viaţă!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.