Tineri lugojeni de excepţie: Daniel Bărbosu

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Remus V. GIORGIONI

Daniel Bărbosu, născut la Lugoj în 2006, este fratele Fernandei, studenta londoneză (lugojeană la Londra!) cu care am făcut inaugurarea acestei rubrici. Mai sunt şi „tineri lugojeni” de nota 10, prezentaţi în repetate rânduri de ziarul nostru – din aceeaşi categorie. De la cinci ani, Daniel practică un sport nobil şi artistic: dansul sportiv. (Toată povestea ne aduce aminte de cartea Valsuri nobile şi sentimentale, de Sorin Titel.)

Dansul sportiv este un gen de manifestare care îmbină sportul cu arta, fiind o activitate sportivă de echipă. Există o Federaţie Internaţională de Dans Sportiv (IDSF, grup organizatoric pentru amatori), precum şi Consiliul Mondial pentru Dans şi Dans Sportiv – CMD&DS – care îi include numai pe profesionişti (cititorul a văzut numeroase filme pe această temă, cum ar fi Competiţia).

Esenţa acestui sport: comunicarea şi bucuria

Tânărul nostru pe care-l avem în vizor de această dată a frecventat mai întâi grădiniţa din Microraion I, Şcoala Generală „Eftimie Murgu” din Cotu Mic; apoi gimnaziul şi liceul la „Iulia Hadeu”. Este elev înclasa a IX-a, pe care urmează s-o absolve în curând. Este al treilea copil al familiei Bărbosu, singurul băiat din cinci fraţi. Iar surorile sunt, în ordine: Fernanda (amintita studentă), Aida, Gabriela şi Eliza.

Daniel și-a început activitatea la o vârstă fragedă, la clubul sportiv lugojean Dancemania, unde a dansat mai bine de 10 ani („N-am dansat decât o vară…). Aici activau vreo zece perechi de mici dansatori. De la 14 ani, Daniel se antrenează şi activează la Clubul Dance Spirit din Timişoara, având-o ca parteneră pe Iovana Iorgovan, o timişoreancă de vârsta lui. Aici se antrenează circa 25 de perechi de dansatori, sub atenta supraveghere a antrenorilor: Alexandru Miculescu, Andra Păcurar şi Horia Preda, antrenor principal.

Dintre performanţele sportive ale tânărului nostru, le menţionăm pe cele mai importante: locul 4 la Campionatul Naţional de Dans Sportiv – categoria 16-18 ani; locul 2 obţinut la un concurs de profil în Serbia; locul 2 la Transilvania Grand Prix.

De altfel, Daniel a participat la mai multe consursuri internaţionale, fiind invitat, în august anul acesta, la cel mai mare concurs mondial de dans sportiv: German Open Campionship, care se va desfăşura la Stuttgart.

Dacă este să facem elogiul vreunui sport pentru tineret, e tocmai acesta de care vorbim, fiindcă el îmbină elasticitatea şi graţia celor doi parteneri cu o strânsă comunicare între, fără de care nu s-ar putea realiza nimic important. Cei doi trebuie să „discute” între ei în timpul dansului, să folosească limbajul trupului (la fel de importantă e mimica feţei). Fiindcă dacă nu reuşeşti să comunici publicului bucuria, n-ai făcut nimic. Iar pentru o adevărată comunicare – ca să comunici un sentiment, o trăire – trebuie ca tu mai întâi s-o simţi cu adevărat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.