Timișoara, capitala mondială a dansului sportiv, în perioada 22-24 noiembrie 2019

Regal de dans sportiv, în perioada 22-24 noiembrie, la Timișoara. Peste 1.000 de sportivi din zeci de țări vor concura în cadrul Romanian International Dance Cup, care include Cupa Sportim Dance, World Open Standard și Latino Adulți, dar și Campionatul Mondial de Tineret la Dansuri Standard.

Evenimentul este organizat de Sportim Dance sub egida Federației Mondiale de Dansuri Sportive și va avea loc la Sala „Constantin Jude” din Timișoara

Eveniment de importanță pentru Federația Română de Dans Sportiv, dat fiind promovarea acestei discipline care în ultima perioadă a luat o mare amploare în țară, ”tricolorii” obținând în ultimii 5 ani nenumărate titluri europene și mondiale. Este practic încă o modalitate de a înfățișa arenei mondiale că o țară mică ca poate lansa nume mari în domeniul artistic, cultural, sportiv.

Clubul de dans sportiv Sportim Dance Timișoara, prin președintele său, Emanuel Jebeleanu, a punctat câteva repere ale apropiatului eveniment, specificând:

„Pentru că ne dorim să promovăm sportul și pentru că dorim să le oferim tuturor copiilor și tinerilor din Timisoara șansa de a lua parte la un spectacol de o asemenea amploare, cât și pentru faptul că perechea noastră, Sebastian Alin Zicoane Heler și Anca Copos, campioană națională a României, este reprezentantă a țării la acest Campionat Mondial, cu șanse mari în obținerea titlului, invităm gratuit toți copiii și tinerii la acest regal de dans sportiv!”

Jebeleanu a mai semnalat că este vorba despre un „proiect cultural-artistic și sportiv de afirmare și promovare a tinerelor talente în domeniul dansului sportiv, în colaborare cu instituții publice, acesta fiind relevant pentru nevoile comunității locale, în ideea creșterii gradului de cultură, al creșterii nivelului de informare și implicare a tinerilor în cultură, artă, sport, dezvoltarea ariei activităților împotriva sedentarismului și petrecerii timpului liber, formarea publicului timișorean spre artă, cultură și sport, sprijinirea tinerelor talente, promovarea valorilor locale și naționale, într-un program internațional”. 

Emanuel Jebeleanu a mai spus: „Ne declarăm extrem de mulțumiți că orașului nostru, Timișoara, i s-a acordat de către FRDS această oportunitate de a organiza o competiție de o asemenea valoare și importanță națională și internaționala. Totodată, prin acest eveniment de talie mondială, am putea spune că promovăm Timișoara capitală culturală europeană”. 

Evenimentul fiind unul pe plan internațional, se adresează sportivilor-artiști români, cât și celor din afara țării, din peste 40 de națiuni, inclusiv de pe alte continente, numărul estimat de sportivi fiind de circa 1.000. Din anii precedenți, România se poate mândri că evenimentul a atins cel mai mare coeficient de punctaj pentru un concurs de nivel WDSF International Open, fiind cel mai important concurs internațional din România.

Numărul oficialilor Federației Române de Dans Sportiv este de 40 (oficiali ai FRDS; arbitri, președinte FRDS; observator federal; director concurs), iar reprezentanți ai WORLD DANCE SPORT FEDERATION, brigada de arbitri internațională, compusă de jurați din minim 25 de țări.

Galele finale ale Campionatului Mondial de dans sportiv Tineret Standard și al „Romanian International Dance Cup” vor avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, la sala ”Constantin Jude”, începând cu ora 19, iar evenimentul va fi transmis în direct de TVR.

Evenimentul se desfășoară sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, World Dance Sport Federation, Federației Române de Dans Sportiv și în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș, cât și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Programul:

Vineri, 22 noiembrie 2019

Orele 16-20: Cupa Sportim Dance

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019

Orele 9 – 12: Cupa Sportim Dance

Orele 12 – 23: World Open Latino Adulți și calificările Campionatului Mondial de Tineret Standard

Ora 19: Deschiderea oficială a Campionatului Mondial de Tineret Standard

Duminică, 24 noiembrie 2019

Orele 9 – 22: Concursul Internațional World Open Standard pentru adulți

Evenimentul va include sâmbătă, de la ora 19, și un show de dans la care vor participa 200 de copii îmbrăcați cu tricouri în culorile tricolorului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.