Thriller victorios în Banat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

Dan H. BRUDIU

CSM Lugoj – Dinamo București 3-2
(25:27, 25:19, 18:25, 25:15, 15:13)

C.S.M. Lugoj: Loredana Filipaș (20), Tanja Sredic (13), Bojana Celic (13), Petya Barakova (2), Sara Sakradzija (14), Simina Străchinescu (1), Andreea Gemănariu(14), Katarina Canak (1), Georgiana Popa, Andra Badiu-Savu, Adriana Popa, Patricia Bărbulescu.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

Dinamo București:  Mariya Karakasheva (15), Cristina Miron (18), Jelena Vulin (20), Milica Zivanovic (8), Denisa Ionescu (3), Marisa Radu (4), Adina Roșca (1), Tara Cristea, Maria Nemeș, Teodora Iancu, Irina Kosinski.

Antrenori: Milos Gavrilovic, Alexandru Bacșiș.

Statistică:  C.S.M. Lugoj – Dinamo =  total puncte:  108 : 99  (din atac 58 : 56), din serviciu: 5 : 5,  blocaje cu punct: 16 : 13.

S-au întâlnit ocupantele locurilor cinci și trei anul trecut, după o vară în care s-au produs mutații mari în ambele loturi. În urma cărora ponosticurile de valoare indică un plus în tabăra bănățeană. Evident, cu rezerva trecerii perioadei de acomodare și stabilizare a relațiilor de joc, care să potențeze evoluția noii echipe a Lugojului. Care arată bine, dar, opinăm, are potențial de creștere odată cu trecerea timpului.

Meciul a fost extrem de disputat, miza punctelor puse în joc și revenirea în tribune a suporterilor apăsând cu siguranță din punct de vedere psihic. Dar spectaculozitatea meciului n-a avut de suferit, iar spectatorii au văzut volei de calitate, Dinamo aducând la rampă și în acest campionat sportive cu ștaif. În primul rând Mariya Karakasheva, una din fostele sportive de top ale naționalei Bulgariei, căpitanul lui Dinamo, apoi Jelena Vulin, care a fost transferată de la campioana de anul trecut a Serbiei, competiție în care a fost cea mai productivă realizatoare în sezonul 2020-2021. În alb-roșu, s-au mai remarcat la joc centrul sârb Milica Zivanovic și Cristina Miron, alături de Marisa Radu, una din coordonatoarele în devenire pe care echipa națională o așteaptă în viitorul apropiat la pupitru.

În căutarea succesului inaugural, la primul meci în fața susținătorilor lugojeni după foarte mult timp, a fost nevoie de o luptă a nervilor întinși la maximum pentru a trece cu bine peste defensiva unui adversar bucureștean extrem de bătăios și determinat (învins în prima etapă cu 3: 0 la Voluntari), care a evoluat remarcabil la Lugoj, fiind aproape de a obține mai mult decât punctul de 2 : 3. Revirimentul s-a produs imediat după setul trei adjudecat de oaspete (la 2 : 1 Dinamo), în ultimele două voleibalistele Lugojului dominând clar jocul, conducând permanent și nedând oponentelor vreo șansă la speranță. Cu excepția finalului de joc, când, de la 14:11 s-a ajuns la 14:13, dar următorul punct, din fericire, a fost și ultimul: 15:13 și 3 : 2 C.S.M. Lugoj după mai bine de două ore de joc!

Au condus jocul Valentin Besoi (Rm.Vâlcea), Tudor Pop (Cluj).

Celelalte rezultate ale etapei a doua:

Rapid București – CSO Voluntari  = 3 : 2  (22:25, 18:25, 25:23, 25:22, 15:10)

Unul din dramaticele jocuri ale rundei, decis la limită după o revenire spectaculoasă a Rapidului după 0 : 2 la seturi. Deși oaspetele porneau ușor favorite, un meci tranșat de omogenitatea superioară a feroviarelor, în care experimentatele Sobo, Radu și Drâmboi, împreună cu mai tânăra Zadorojnai au obținut majoritatea punctelor. Momentul psihologic al partidei a fost în mod cert abandonul căpitanului Nneka Onyejekwe (accidentată) în tabăra Voluntariului, acolo unde protagoniste au rămas Uattara, Jasek și Valadzko.

SCM Univ. Craiova – Dacia Mioveni = 2 : 3 (26:24, 24:26, 26:24, 19:25, 13:15)

Alt meci care putea înregistra orice rezultat, între două echipe aproape complet schimbate după promovarea în elită. Deși au condus cu 2 : 1, reprezentantele Băniei au cedat finalul de meci, în care slovaca Romana Kriskova (30 puncte !!) a fost vedeta determinantă pentru scorul final. 

C.S.M. Volei Alba Blaj – ACS Volei Turda = 3 : 0 (25:16, 25:15, 25:15)

Victorie ușoară, previzibilă a blăjencelor : lipsite în continuare de cele trei columbience transferate în ultimul moment, turdencele nu aveau cum să pună reale probleme pe terenul vicecampioanei, care la rândul său a rulat întregul lot aflat pe foaia oficială de joc.

Știința Bacău – Universitatea NTT Data Cluj = 3 : 0 (25:15, 25:17, 25:18)

Fetele lui Florin Grapă și-au trecut în cont primele puncte într-unul din puținele meciuri în care porneau cu prima șansă la puncte în acest campionat, în care lotul nu mai e garnisit cu vedetele de altădată. Clujul pare echipa cu cele mai mici șanse de a se redresa într-un an competițional în care nivelul este mult mai ridicat decât în ultimii zece. 

C.S.M. Tîrgoviște – C.S. Medgidia = 2 : 3 (25:19, 20:25, 25:7, 20:25, 13:15)

Derby-ul rundei, meci extrem de spectaculos, cu fluctuații mari de la set la set. Și o partidă în urma căreia multe voci afirmă că am urmărit echipele cu cele mai mari șanse de a prinde medaliile podiumului, după Blaj. Joc decis la mare luptă în setul cinci, dobrogencele punctând în plus la capitolul omogenitate, deși prezintă o echipă aproape total schimbată. Joc foarte bun al Ramonei Rus (20 p) care a suplinit cele doar 16 puncte ale Ioanei Baciu și al coordonatoarei Diana Calotă, un mare plus al Medgidiei în acest sezon. Deși au condus cu 2 : 1 după un set trei extraordinar, gazdele n-au ținut ritmul, pierzând două puncte mari la start de campionat și întărind moral serios echipa vizitatoare, care își dorește cel puțin argintul în acest an.

Etapa a treia programează întâlniri foarte interesante la Medgidia, gazdă care primește vizita  principalei candidate la titlu din Blaj și la București, unde se dispută un joc care, în alți ani, decidea titlul în România, între galonatele Dinamo și Rapid. Echilibrat poate fi jocul de la Cluj, unde oltencele pornesc totuși cu prima șansă, în timp ce în jocurile Mioveni – Târgoviște și Turda – Lugoj oaspetele sunt favorite. Nu și la Voluntari, acolo unde Bacăul pare victimă sigură. 

Jocul    A.C.S. Volei Turda – C.S.M. Lugoj  are loc duminică, de la orele 15,00, în Sala Polivalentă Horia Demian din Cluj – Napoca.

Gazdele, a căror proprie sală nu poate fi utilizată deocamdată, își desfășoară partidele din această postură la Cluj. Având la conducerea clubului de volei turdean pe Cristina Pârv, cea mai valoroasă voleibalistă româncă din istorie, gruparea transilvană se bucură de serviciile tehnice ale antrenorului brazilian Antonio Rizola Neto, actual selecționer al reprezentativei feminine de senioare a Columbiei, vicecampioana Americii de Sud. Care a mijlocit în vară transferuri latino în formație, cum sunt internaționala argentiniană Carla Castiglione și columbiencele Angie Velasquez, Juliana Toro și Laura Pasqua, alături de sportive românce provenind din propria academie, de la Cluj și Tg.Mureș. Misiune dificilă, sperăm, pentru nou-promovata în prima ligă, în fața unei trupe lugojene cu multe sportive experimentate în lot. 

Etapa a treia: 

C.S. Medgidia – C.S.M. Volei Alba Blaj  (23.10.)

Rapid București – Dinamo București (direct TVR 3 luni, 25 octombrie, orele 17.00)

Universitatea NTT Data Cluj – SCM Universitatea Craiova (23.10.)

Dacia Mioveni  – CSM Tîrgoviște (23.10.)

A.C.S. Volei Turda – C.S.M. Lugoj (Cluj, duminică 24 octombrie, orele 15,00)

C.S.O. Voluntari – Știința Bacău  (23.10.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.