Tentativă de omor calificat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În 14.07.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul D.A.S., sub aspectul savârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat.

În data de 13.07.2021, în jurul orei 14:20, în timp ce se afla pe casa scării, în fața apartamentului său de la nr.2, situat în imobilul din Timișoara, str. Bucuresti nr. 15, a aruncat mai bine de jumătate de litru de benzină pe vecina sa de bloc S.R., ce locuiește la apartamentul nr. 6, după care i-a dat foc cu o brichetă.

Inculpatul a săvârșit fapta cu premeditare, cumpărând în cursul dimineții o cantitate de aproximativ 1,7 litri de benzină de la o stație peco din Timișoara.

Victima S.R. a suferit arsuri de gradul III pe toată suprafața corpului, acestea fiind de natură să-i pună în pericol viața, fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

În 14.07.2021, procurorul a luat față de inculpat măsura preventivă a reținerii pe timp de 24 ore, dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere de luare a măsurii arestării preventive față de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor imprejurărilor de fapt și de drept în care a fost comisă fapta. Având în vedere că în  14.07.2021 a survenit decesul victimei S.R., urmează ca dupa efectuarea autopsiei și întocmirea concluziilor preliminare privind cauza decesului de către I.M.L. Timisoara, procurorul de caz să dispună asupra schimbării încadrării juridice în infracțiunea de omor calificat.

(P. M.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.