
La începutul anului, Telekom a scos din grilă o serie de programe. Cu toate că grila a suferit modificări majore, abonații s-au văzut în imposibilitatea de a rezilia contractual, fără plata despăgubirilor. Chiar dacă Telekom a anunțat că va înlocui Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC, Travel Channel, Animal Planet, Investiga-tion Discovery, Discovery Science, Discovery Showcase, DTX, Food Network, plus variantele lor HD cu alte programe nu a dat posibilitatea clienților să spună dacă sunt sau nu de acord cu acest lucru.
Motivând că s-a făcut un sondaj de opinie la care au luat parte 800 de clienți, care au fost de acord cu aceste modificări, compania refuză să spună numele casei care a efectuat acest sondaj, demonstrând că nu are niciun fel de respect pentru clienți.
Pe 3 ianuarie compania dădea asigurări că tarifele la abonamente nu se vor majora. „Telekom nu va crește prețurile pentru abo-namentele TV, în urma modificărilor din grila de programe. Dacă nouă grilă nu corespunde cerințelor unora dintre clienții noștri, aceștia pot alege să rezilieze contractul, con-form termenilor legali menționați în contract”.
Trei săptămâni mai târziu, Telekom anunța majorarea tarifelor. La 23 ianuarie, Compania Telekom anunță o scumpire a abona-mentelor sale, pentru clienți rezidențiali, începând cu 1 martie. Astfel, prețul pentru fiecare serviciu fix (internet, TV și voce) și pentru fiecare abonament mobil va fi majorat cu 2 lei (TVA inclus), adică 0,42 de euro (TVA inclusiv).
Să nu uităm că în data de 15 aprilie 2019, Telekom a crescut prețul la abonamente tot cu 2 lei, bazându-se pe principiul „pas cu pas fără bani vă las!”
Noile canale incluse în grilele Telekom, National Geographic (Na-tional Geographic SD şi HD, National Geographic Wild SD şi HD şi National Geographic People) Docubox, Viasat HD (Viasat Explore HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD), canalul de lifestyle Travel XP, canalele de sport Fight Box, Look Sport 2 şi Look Sport 3, canalul de ştiri Euronews şi canalul de filme şi seriale Timeless Drama Channel (TDC), nu se știe dacă prin varietatea conținutului acoperă nevoia telespectatorilor, așa cum afirmă Telekom. Unii abonați regretă canalele scoase pe care le urmăreau regulat.
Am dorit să aflăm și punctual de vedere al celor de la Telekom, dar este imposibil să dăm de o persoană cu care să stăm de vorbă. Toate formularele de contact duc spre acel 1234, care este un calvar. Acolo îți răspunde un robot care te trimite de la Ana la Caiafa, până începi să vorbești singur. E un fel de monolog în Babilon. Te întrebi la un momentdat dacă compania asta este reală. Pe surse am aflat că până și angajații firmei negociază contractul colectiv de muncă prin e-mail, iar formularul nu poartă semnătura unei persoane responsabile, ci doar a departamentului.
În presă apar tot felul de semnale care anunță retragerea din România a lui Deutsche Telekom și preluarea telefoniei fixe de către Orange, iar a celei mobile de către Digi | RCS-RDS. Poate că ermetismul acesta în comunicare se datorează tranzacției care este în curs de derulare. Nici în acest caz nu putem să acceptăm felul în care suntem vânduți în mare taină, dar nu ne rămâne altceva de zis, decât: trădare, trădare, dar să știm și noi, neicușorilor!
Dan TIMARU
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns