Tehnici de machiaj pe care le poți învăța într-un curs de machiaj profesional

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sursa: freepik

Dacă dorești să îți îmbunătățești abilitățile în arta machiajului și să înveți secretele profesioniștilor, acest articol este perfect pentru tine! Vei descoperi ce fel de tehnici de machiaj vei învăța dintr-un curs de machiaj profesional, printre care cum să corectezi imperfecțiunile cu ajutorul corectorului și fondului de ten, cum să adaugi dimensiune și lumină în machiaj prin conturare și iluminare, precum și cum să îți definești sprâncenele pentru un aspect natural sau dramatic.

Corectarea imperfecțiunilor: tehnici de aplicare a corectorului și fondului de ten

Iată ce fel de noțiuni vei căpăta după ce te vei înscrie la un curs de make-up profesional:

Alegerea nuanței potrivite de corector și fond de ten este esențială pentru a obține un machiaj natural și impecabil. Este important să ținem cont de subtonul pielii, care poate fi cald, neutru sau rece. Pentru a determina subtonul pielii, putem verifica nuanța venelor de la încheietura mâinii: venele albastre indică un ton rece, venele verzi indică un ton cald, iar venele albastre-verzi indică un ton neutru. Este recomandat să alegem o nuanță a corectorului sau fondului de ten care se potrivește cu subtonul pielii noastre, pentru a evita aspectul de mască și pentru a obține un aspect natural.

Există mai multe tehnici de aplicare a corectorului, în funcție de zona pe care dorim să o acoperim. Pentru cearcăne, se recomandă aplicarea corectorului în formă de triunghi inversat sub ochi și blenduirea cu o pensulă sau un burete. Pentru pete și imperfecțiuni, îl putem aplica utilizând o pensulă mică și blendui cu degetele sau cu un burete. Pentru roșeață, putem folosi o pensulă mare și rotundă pentru corector și să blenduim cu un burete.

Pentru aplicarea fondului de ten, putem folosi diferite metode, cum ar fi aplicarea cu degetele, pensule sau bureți. Pentru a obține o acoperire uniformă și naturală, putem aplica fondul de ten în mișcări circulare sau de tapotare. Este important să alegem o nuanță potrivită și să aplicăm fondul de ten în straturi subțiri, pentru a evita aspectul de mască.

Conturarea și iluminarea feței: cum să adaugi dimensiune și lumină în machiaj

Pentru a obține un aspect impecabil în machiaj, conturarea și iluminarea feței sunt două tehnici esențiale. Însă, pentru a le aplica în modcorect, este important să alegi produsele potrivite pentru tonul și textura pielii tale. În funcție de efectul dorit, poți opta pentru produse de conturare sub formă de pudră, cremă sau lichid, iar pentru iluminare, iluminatoare sub formă de pudră sau lichid.

Pentru a aplica produsele de conturare, este recomandat să folosești o pensulă cu vârful ascuțit, care te va ajuta să creezi umbre și să definești trăsăturile feței. Începe prin a aplica produsul în zonele unde ai nevoie de o umbrire, cum ar fi sub pomeți, de-a lungul liniei maxilarului, pe frunte și pe nas. Asigură-te că estompezi bine produsul pentru a evita liniile dure și pentru a obține un aspect natural.

Pentru a adăuga lumină feței tale, aplică iluminatorul pe zonele-cheie, cum ar fi pomeții, sub arcada sprâncenei, pe puntea nasului și arcul lui Cupidon. Pentru a obține un aspect natural, folosește un iluminator subtil și estompează-l bine cu o pensulă moale.

Definirea sprâncenelor: cum să înfățișezi sprâncenele natural sau dramatic

Există mai multe tehnici de aplicare a produselor pentru sprâncene, iar acestea pot fi folosite în funcție de preferințele și nevoile tale. De exemplu, poți utiliza creionul pentru a umple golurile din sprâncenele tale sau pudra pentru a obține un aspect mai natural. Gelurile pentru sprâncene sunt utilizate pentru a fixa forma și a le menține într-o poziție adecvată. Fiecare tehnică are avantajele și dezavantajele sale, iar alegerea depinde de preferințele și nevoile tale.

O regulă importantă pentru definirea sprâncenelor este respectarea regulei celor trei puncte. Această regulă implică identificarea punctului de început, arcului și sfârșitului sprâncenei pentru a obține un aspect echilibrat și armonios al feței. Este important să știi cum să identifici aceste puncte și să te asiguri că sprâncenele sunt modelate într-o formă corectă.

În concluzie, un curs de machiaj profesional oferă cunoștințe esențiale în domeniu. Acesta este un pas important în dezvoltarea abilităților tale și în construirea unei cariere de succes în industria frumuseții!

Despre admin 6360 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.