Te urci beat sau drogat la volan? Rămâi fără permis 10 ani și ți se confiscă mașina!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o serie de măsuri radicale menite să combată problema tot mai presantă a șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor pe drumurile României.

Aceste propuneri includ anularea dreptului de a conduce pentru cel puțin 10 ani și chiar confiscarea vehiculelor folosite în timpul infracțiunii.

Ciolacu a subliniat importanța abordării traficului de droguri și a conducerii sub influența substanțelor interzise, identificând această situație ca o prioritate legislativă.

Planul său vizează aducerea acestor schimbări legislative în fața Parlamentului în primele două săptămâni ale actualei legislaturi.

Una dintre măsurile extrem de dure anunțate de premier este cea care vizează retragerea dreptului de a deține permis de conducere pentru o perioadă de cel puțin 10 ani, în cazul în care un șofer este depistat sub influența alcoolului sau drogurilor.

Această inițiativă ar urma să descurajeze semnificativ conducerea în astfel de condiții periculoase. În plus, premierul Ciolacu a menționat și confiscarea obligatorie a vehiculelor folosite în timpul infracțiunii.

Această măsură are scopul de a elimina posibilitatea șoferilor de a se reîntoarce rapid la volan după suspendarea permisului de conducere. (P. M.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.