De mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu! [Un editorial de Dan TIMARU]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Datul cu părerea a ajuns la noi sport național, așa că nici eu nu fac excepție de la această stare de fapt și, cu riscul de a-mi atrage oprobiul public, voi încerca să atrag atenția cititorului că în politică nimic nu este imposibil și că rezultatul alegerilor de anul viitor va surprinde multă lume.

După o lungă și nefericită experiență în ale politicii, am învățat să nu mai merg după fentă și să am o oarecare intuiție în ceea ce va fi să fie.

Zvonurile că în coaliție sunt tensiuni uriașe și că ieșirea de la guvernare a PNL-ului este aproape iminentă sunt desigur fumigene care urmăresc inducerea ideii că liberalii luptă din răsputeri pentru binele poporului, în timp ce Ciolacu și ai lui vor să ne jupoaie de vii.

Desigur că nimeni nu mai pune botul la zvonistica pe care presa se chinuie din răsputeri să o propage pe tot cuprinsul mioritic. Cum nu se dă dus câinele de la măcelărie, nici liberalii nu vor abandona ciolanul puterii.

Nu am văzut până acum niciun politician rupându-și cămașa de pe el pentru binele poporului și nici nu voi vedea.

Ba mai mult, recent au ieșit la iveală negocierile secrete dintre PSD și PNL pentru alegerile din 2024, inclusiv propunerea unui candidat comun pentru prezidențiale și viitorul premier.

În discuțiile confidențiale, cele două partide pun la cale constituirea unui „bloc democratic”, care să anihileze  ascensiunea AUR. E drept că ceata lui George Simion le suflă în ceafă în sondajele de opinie, iar trompeta Șoșoacă le sparge timpanele, așa că băieții de la guvernare vor ieși din tranșee și lupta se va da la baionetă.

Normal că tot ce am afirmat până acum îi este cititorului foarte cunoscut, numai că toate aceste manevre politice se vor regăsi și pe plan local, adică și în liniștitul oraș de pe malurile Timișului, Lugoj.

O alianță PSD – PNL cu un singur candidat la funcția de primar ar fi desigur o soluție care ar elimina din competiție pe cei care astăzi sunt cotați cu reale șanse de câștig. Și acum vine bomba. Să fie oare Claudiu Alexandru Buciu candidatul comun?bRevenirea lui pe scena politică nu cred că este imposibilă.

Nu demult i-am expus unui amic acest scenariu, care ar putea deveni realitate, iar el m-a întrebat dacă sunt în toate mințile și dacă nu cumva am tras ceva pe nară de bat în halul ăsta câmpii.

N-am tras nici pe nară și poate că nici nu am toate țiglele pe casă, dar cei care cred că zarurile au fost aruncate și că unii politicieni au fost trași pe linie moartă ar putea avea o mare surpriză.

Ceva din toată povestea asta îmi amintește de Alexandru Lăpușneanu. Parcă el zicea: De mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.