Tânără torturată și violată chiar în secția de poliție, unde fusese adusă ca martor

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Un poliţist a torturat în noaptea de sâmbătă spre duminică o tânără de 26 de ani chemată ca martor la o secţie din oraşul Kaharlîk, situat la aproximativ 80 de kilometri sud de Kiev. Ofiţerul i-a pus victimei pe faţă o mască de gaze, cătuşe la mâini şi a tras cu un pistol deasupra capului acesteia, după care a violat-o de mai multe ori.

Doi membri ai forţelor de ordine, suspectaţi de implicarea în aceste fapte oribile, au fost arestaţi, iar secţia de poliţie în care aceştia lucrau a fost desfiinţată cu totul, au anunţat luni autorităţile ucrainene, transmite AFP.

În aceeaşi noapte, un bărbat care se găsea în secţia de poliţie a fost bătut şi ameninţat cu violul de către poliţişti. Bărbatul a suferit fracturi ale coastelor şi ale nasului, potrivit aceleiaşi surse.

Biroul Naţional de Investigaţii din Ucraina a deschis o anchetă pentru infracţiunile de viol, tortură şi abuz de putere, iar suspecţii riscă pedepse de până la zece ani de închisoare.

„Această poveste este mai rea decât iadul”, a reacţionat pe Facebook parlamentarul pro-occidental Andrii Osaciuk. El a cerut ministrului de interne Arsen Avakov să reacţioneze şi să-i pedepsească pe vinovaţi. „Tăcerea ministrului  nu face decât să agraveze această criză”, a spus Osaciuk. Incidentul are loc în contextul în care o reformă a poliţiei ucrainene, iniţiată cu sprijin occidental, bate pasul pe loc de mai bine de cinci ani.

În 2013, o tânără a murit după ce a fost bătută cu brutalitate şi violată de poliţişti în satul Vradiika, din sudul Ucrainei, crimă care a stârnit un val de revoltă în toată ţara.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.