Tabăra de literatură de la Româneşti

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 7-9 iunie 2019, la Româneşti, va avea loc o nouă ediţie a deja tradiţionalei tabere de literatură organizate de Cenaclul „Anotimpuri”, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Timişoara, revista „Actualitatea literară” şi Centrul pentru Jurnalism din localitate.

„Este cea de-a zecea ediţie a taberei de literatură care reuneşte scriitori din Lugoj, Timişoara, Făget, Reşiţa, dar şi invitaţi de la Bucureşti. Vor avea loc lansări de carte, prezentări de reviste, dezbateri pe teme culturale la ordinea zilei. Deschiderea oficială are loc sâmbătă, 8 iunie 2019, de la ora 10, la Centrul de Jurnalism din Româneşti”, ne-a declarat poetul Ion Oprişor, cordonatorul Cenaclului literar „Anotimpuri”.

Invitaţii din acest an sunt scriitorii Nicolae Silade, Remus Valeriu Giorgioni, Simion Dănilă, Adriana Weimer, Maria Bologa, Ela Iakab, Cristian Ghinea, Ionel Panait, Gheorghe Busuioc și  Mircea Anghel (Lugoj), George Popovici şi Arcadie Chirşbaum (Făget), Costel Stancu și Costel Simedrea (Reşiţa).

Din Timişoara vor participa, ca în fiecare an, scriitorii Marian Odangiu, Ilie Chelariu, Nina Ceranu, Dumitru Oprişor, George Schinteie, Duşan Baiski, Constanţa Marcu şi alţii.

Tabăra de literatură de la Româneşti se desfășoară, încă de la prima ediţie, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Lugoj și al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.