Tabăra de Literatură de la Fârdea – Surduc, ediția a XI-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Încă din anul 2009, de la prima ediție, până în anul 2016, la ediția a VII-a, Tabăra de Literatură s-a derulat sub titulatura „Atelierele de la Românești”, la Centrul de Jurnalism de la Românești, fiind coordonate de scriitorul și jurnalistul Marian Odangiu – secretarul Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Apoi, din anul 2017, de la ediția a VIII-a, s-a desfășurat sub denumirea de „Tabăra de Creație a Scriitorilor Lugojeni”, fiind coordonată de scriitorii Marian Odangiu și Ion Oprișor (președintele Cenaclului Literar  „Anotimpuri” din Lugoj). Astfel, Tabăra de Literatură este deja o tradiție în lumea literară din Banat.

Ediția din acest an, cea de-a XI-a, a avut loc în perioada 25-27 iunie 2020, într-o locație nouă, discretă și cochetă, de lângă comuna Fârdea – lângă Lacul Surduc, fiind organizată de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Timișoara, coordonator scriitorul Marian Odangiu, și de Cenaclul Literar „Anotimpuri” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, coordonator poetul Ion Oprișor, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Arad.

Ca la fiecare ediție, și tabăra din acest an a reunit scriitori din Lugoj, Timișoara, Făget, Reșița, Oțelu Roșu: Marian Odangiu (invitat de onoare), Dumitru Oprișor, Nina Ceranu, Ilie Chelariu și George Schinteie (din Timișoara), Ion Oprișor (coordonatorul taberei), Simion Dănilă, Nicolae Silade, Adriana Weimer, Ela Iakab, Remus Valeriu Giorgioni și Ionel Panait (din Lugoj), George Popovici (din Făget), Vicu Cojocaru și Didina Curea (din Oțelu Roșu), Costel Simedrea (din Reșița).

Vineri, 26 iunie 2020, de la ora 18, s-au desfășurat recitalul poetic și recitalul folk – transmise live pe Facebook (Adriana Weimer).

La recitalul poetic, autorii prezenți și-au prezentat cele mai noi apariții editoriale și au citit din creațiile proprii, recitalul folk fiind susținut de cantautorii Didina Curea și George Popovici. „Tabăra a respectat toate regulile impuse în această perioadă”, a spus organizatorul acesteia, poetul Ion Oprișor.

  Adriana WEIMER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.