Surprize și daruri de suflet pentru bătrânii de la Căminul “Anita Heim”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ziua Persoanelor Vârstnice a fost marcată într-un mod cu totul aparte de către Militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă General ”Ion Dragalina” din Lugoj, Asociația Militar Culturală ”Sfântul Gheorghe” și Clubul Lions ”Ana Lugojana” . Aceștia au dorit să facă o surpriză plăcută vârstnicilor de la Căminul “Anita Heim” și au reușit ceea ce și-au propus, să aducă un zâmbet pe fața unor oameni încercați de poverile vieții. Bătrânii au primit alimente, dulciuri, dar și alte daruri, fapt ce i-a bucurat foare mult.

“Este o bucurie să fim iarăși și iarăși în mijlocul acestor persoane și să aducem zâmbetul pe fețele lor.  Suntem în apropierea sărbătorii “Acoperământul Maicii Domnului”, când, de altfel, în 1 octombrie este și Ziua Internațională a Persoanelor Vârsnice. Am considerat că este prielnic și este bine să fim aici și să-i sărbătorim pe acești bătrâni care sunt prietenii noștri. Citim pe fețele lor și în ochii lor un zâmbet al lacrimilor, metaforic vorbind. Cei mai mulți dintre ei varsă lacrimi, însă sunt convins că sunt lacrimi de aducere aminte de copilași lor, de nepoții lor care poate sunt plecați din această țară și văzându-ne pe noi și pe acești copilași de la “Voinicelul”, care dansează și cultivă tradițiile și portul popular românesc, își aduc aminte de copilăria lor și se bucură fiind prezenți în mijlocul lor”,

a declarat Emanuel Gafița, preot militar.

Tradiția trebuie continuată, spune Liliana Corbescu, președintele Clubului “Lions Ana Lugojana”, care nu uită ca în apropierea zilei dedicate vârsnicilor, dar și la marile sărbători să aducă o licărire de speranță pe fața acestor seniori.

Continuăm tradiția începută de mulți ani de Clubul Lions “Ana Lugojana” de a fi în mijlocul bunicilor noștri, așa cum îi considerăm noi, să le aducem o clipă de mângâiere și fericire cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor. Cadorurile constă în mai multe alimente, dulciuri, sucuri”,

a precizat Liliana Corbescu.

Pe lângă darurile materiale, organizatorii au oferit bătrânilor și un cadou de suflet, care a constat într-un mini spectacol de dansuri populare al Ansamblului Folcloric “Voinicelul”. 

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.