286 de animale, sterilizate în șase campanii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Adăpostul asociației “Free Amely”, situate între Tapia și Măguri, a găzduit în perioada 4-6 octombrie cea de-a șasea campanie gratuită de sterilizare. Până acum, în cele șase campanii desfășurate la Lugoj și în comunele din jurul orașului au fost sterilizați 286 de câini și pisici, media fiind de 22 de operații pe zi. În campania derulată în acest weekend 53 de animale au fost sterilizate, dintre care mai mult de 50 % au fost pisici. Organizatorii evenimentului au fost contactați chiar și de persoane din afara Lugojului, din Caransebeș spre exemplu, de unde au venit cu patru pisici.

„Având în vedere că vremea nu a fost prea prielnică și având în vedere că a fost a șasea campanie din această serie, noi  zicem că a fost foarte bine, pentru că am reușit să sterilizăm 53 de animale, dintre care 51 cu stăpân și două de la noi din adăpost. Cum s-a desfășurat? S-a desfășurat foarte bine. Am avut practic evenimente suprapuse în acest weekend, având în vedere că vineri a fost și ziua internațională a tuturor animalelor.  Am avut și vizitatori la animăluțe, persoane care ne-au adus mâncare pentru căței, pentru juniorii noștri și pentru puiuții de pisică și chiar ne bucurăm, pentru că este mai ușor să putem primi mâncare pentru animalele adulte, decât pentru juniori. Ne-am bucurat foarte mult că de data asta am primit doar pentru juniori”,

a declarat Elena Balaj, președinte Free Amely.

Campaniile marca “Free Amely” nu se opresc aici. În weekendul viitor va urma cea de la Găvojdia, unde sunt așteptați deținătorii de animale din comună și din satele aparținătoare, să le aducă la sterilizat.

 Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.