Suflete frumoase, mai presus de victorii!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

CSM Lugoj – CSM Târgovişte: 2-3 (25:17, 27:25, 15:25, 22:25, 12:15)

CSM Lugoj:  G. Bălae (18 p), N. Jakic (14 p), A. Cveticanin (23 p), I. Canea (5 p), N. Preda, S. Shvanska (9 p), A. Pintea (4 p), D. Roman (9 p), A. Panţiru (2 p), B. Albăstroiu, A. Rotaru – libero. Antrenori: Valerijan Luka, Ugljesa Segrt.

CSM Târgovişte:  L. Sousa Ziegler (22 p), M. Collar (18 p), A. Trică (10 p), E.Fairs (5 p), A.Otasevic (9 p), A. Roşca (16 p), D. Calotă (4 p), D. Smith, R. Marciu, L. Durr – libero. Antrenori: Guillermo Naranjo Hernandez, Akis Efsthatopoulus.

Au condus jocul: C. Şanta, M. Şanta (Cluj), obs. FRV: G. Peicea (Bucureşti).

Statistică:  CSM Lugoj – total 101 pcte / 84 p. directe (7 servicii, 56 atacuri, 21 blocaje cu punct !!); atacuri: 144 (39 % eficienţă).

CSM Târgovişte – total 107 pcte / 83 p. directe (16 servicii, 52 atacuri, 15 blocaje cu punct); atacuri: 138 (38 % eficienţă).

O întâlnire cu precedente foarte interesante, CSM Târgovişte, bronzul ediţiei trecute, având de furcă în Banat aproape în fiecare joc oficial disputat. Mai precis exact atunci când nu avea voie să piardă puncte, venind după rezultate remarcabile în etapele anterioare şi fiind în urmărirea principalelor sale contracandidate la obiectiv. De această dată, având şansa de a trece pe a treia poziţie a podiumului după surprinzător de clara victorie a Agroland în faţa Ştiinţei Bacău. Nu s-a întâmplat aşa, lugojencele pornind spectaculos partida şi ajungând, la fel ca în urmă cu trei săptămâni, la un nescontat 2 : 0 la seturi. Moment din care filmul întâlnirii anterioare s-a reluat parcă, adversarul, unul cu opţiuni mai multe la schimbări şi o prestaţie superioară a coordonatorului de joc,  preluând iniţiativa, reducând treptat din handicap şi impunându-şi, dramatic, la final, valoarea superioară. Dar pierzând (încă) un punct care poate atârna greu la finele sezonului.

Joc parte a unui festival al voleiului, pentru care se cuvin mulţumiri celor care au făcut posibilă desfăşurarea lui: Primăriei Lugoj, care a acceptat folosirea exclusivă a sălii pentru cuplajul sportiv şi acţiunile din jurul acestuia timp de două zile de către oaspeţii şi partenerii de la Agroland şi Bacău, alături de Târgovişte şi gazde. Precum şi celor care au înţeles mesajul organizatorilor şi au contribuit, logistic şi financiar, la reuşita acţiunii.

A fost o seară foarte reuşită, valoroasă din punct de vedere voleibalistic, alături de echipele ce vor ocupa poziţiile 3 – 6 ale clasamentului după Play-Off şi vor participa în Cupele Europene intercluburi. Cu nouă seturi disputate ce au încântat numerosul public prezent în tribune. În plus însă, peste 700 de suflete au vibrat pozitiv la chemarea – iniţiativă a voleiului din Lugoj, care alături de omologul său timişorean, de oficialii partidei, de persoane şi grupări din sport şi din jurul său, de frumoşii suporteri din sală, au oferit momente superbe, de mare încărcătură şi emoţie. Peste miza jocurilor, dorinţa de victorii şi tensiunile negative ce însoţesc, din păcate, de multe ori, confruntarea sportivă, deschiderea spre cei  în suferinţă şi sprijinul acordat acestora nu ne poate face decât mai senini, mai buni şi mai curaţi. Oameni între oameni, aşa cum n-ar trebui să uităm să fim mereu.

Aşa încât, inspirat intitulată “Servim pentru Alexandra”, campania de strângere de fonduri inițiată de voleiul lugojean, la care s-au alăturat Agroland Timișoara, C.S.M. Târgoviște şi Știința Bacău, plus toţi cei care au simţit să fie parte din marele suflet caritabil ad-hoc alcătuit, s-a dovedit a fi un succes veritabil.

În urna amplasată pentru donații la intrarea în sală au fost depuşi 5.775 de lei și 10 euro. În plus, din licitații și donații s-au mai obţinut, după cum urmează: 1.000 de lei din partea lui Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, pentru o minge de volei cu autografele sportivelor de la Agroland Timișoara și C.S.M. Lugoj;  1.500 de lei de la Horia Cardoș, președintele Agroland Timișoara care a licitat suma pentru un tricou cu autografe al voleibalistelor de la C.S.M. Lugoj; 1.000 de lei din partea medicului Dan Cliciovan, pentru tricoul cu autografe al sportivelor de la  Agroland Timișoara; 1.000 de lei oferiţi de Dana Nistor Popovici, președinte al Comitetului de părinți la secția volei a C.S.Ș. Lugoj, pentru fanioanele cu autografe ale celor două echipe; 1.000 de lei  donaţi de Asociatia Sportivă Banatul Lugoj; 1000 de lei donaţi de săptămânalul Redeșteptarea Lugoj, astfel încât cuantumul donaţiilor în urma campaniei de sprijin a micuţei şi frumoasei Alexandra Mustaţă s-a ridicat la aproximativ 12.330 lei (aprox. 2.650 euro). Desigur, este încă nevoie de sprijin financiar pentru investigaţii şi tratamentul de urmat la o clinică de specialitate din Turcia, suma totală necesară fiind de 25.000 euro. Persoanele care doresc să contribuie financiar pot folosi următoarele conturi bancare deschise la Raiffeisen Bank pe numele Cuza Ileana-Olguța: RO48RZBR0000060010042715 –  lei; RO61RZBR0000060020022811 – euro. Pentru detalii, mama Alexandrei poate fi contactată la numărul de telefon 0724/188849.

Rezultatele etapei   a II – a din Play-Off  1 – 6:

C.S.M. Lugoj – C.S.M. Târgoviște = 2 : 3 (25:17, 27:25, 15:25, 22:25, 12:15)  

CSM Bucureşti – CSM Volei Alba Blaj =  2 : 3 (22:25, 23:25, 25:21, 25:18, 10:15). Evoluţie de senzaţie a campioanei-oaspete în primele două seturi, creând impresia unei posibile victorii în trei seturi care să aducă din nou Blajul cu şanse mari în lupta la aurul ediţiei 2018  a campionatului. Din păcate pentru trupa lui Darko Zakoc, un final de set trei mai bun al C.S.M.-ului Capitalei a dus partida spre set decisiv, punctele fiind împărţite la final la modul în care Bucureştiul păstrează, totuşi, prima opţiune la titlu. Cei doi universali, cubaneza Ana Cleger la învingătoare (36 puncte !!)  şi sârboaica Jovana Brakocevic (25 puncte)  la învinse au punctat spectaculos într-un joc de clasă, care lasă totuşi deschisă povestea actualului sezon pentru ultimele etape.

 Agroland Timişoara – CSU Știința Bacău  = 3 : 1 (25:22, 26:24, 22:25, 25:20). La întâlnirea dintre cei mai bine cotaţi tehnicieni români ai momentului în voleiul feminin, trupa lui Florin Grapă n-a mai reeditat jocul care a dus-o la victoria împotriva Blajului, venind şi după o înfrângere clară pe teren propriu pe care i-a administrat-o urmăritoarea din Tîrgovişte. E drept, Agroland a evoluat la cote foarte bune în majoritatea timpului de joc, diferenţa făcând-o, ca în multe alte cazuri, prestaţia opusă ca implicare şi randament a coordonatoarelor de joc. De aici – şi de la atitudinea de aplaudat a “timişorencelor” conduse de Paul Bogdan – eficienţa clar superioară a ofensivei echipei în roşu-negru, ce a atacat decisiv prin Ariana Pîrv (17), Roxana Bacşiş (15) şi Andreea Lakovic (14 puncte), principalele sale realizatoare în acest campionat. Faţă de o evoluţie neconvingătoare a ocupantelor poziţiei a treia în clasament, care au punctat majoritar prin Faleş (14), Lupa (14),  şi Rogojinaru (12 puncte), fiind inferioare însă ca procentaje atât la serviciu, cât şi la blocaj şi recepţie. Victorie meritată pentru Agroland, grupare ce are din acest moment un cuvânt tot mai important de spus în configurarea zonei 3 – 5 în clasament.

Clasament: 1. CSM Bucureşti 58 p. (un joc în plus disputat), 2. CSM Volei Alba Blaj 50 p., 3. CSU Ştiinţa Bacău 41 p., 4. CSM Târgovişte 41 p., 5. ACS Agroland Timişoara 38 p.,  6. CSM Lugoj 20 p. (un joc în plus disputat) 

IMPORTANT !!!

Meci foarte interesant sâmbătă, 17 martie, la Sala Sporturilor, când cele două echipe timişene din Top 6 se vor întâlni la fileu în faţa unui număr, sperăm, record de lugojeni. Agroland se află în plină cursă pentru un loc în careul de aşi sau chiar pe podium, sportivele noastre se bat, în al optulea an consecutiv în elită, pentru onoare şi plăcuta imagine pe care familia voleiului şi-a clădit-o în timp. Fiţi alături de grupul C.S.M. Lugoj! Jocul C.S.M. Lugoj – A.C.S. Agroland Timişoara are loc sâmbătă, 17 martie, de la orele 18.30. Intrarea este liberă.  

 

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.