Succes extraordinar, cu „repetiţie”, la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” a primit, pentru a doua oară consecutiv, titlul de Școală eTwinning

În aceste vremuri tulburi, stăpânite de nesiguranţă, îngrijorare, ale unui viitor întunecat, care aduce în prim-plan, numai știri alarmante, cu perspective sumbre,  iată că o veste excepţională, venită din Europa, a înseninat cerul (vreau să cred că nu numai al) corpului profesoral al Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu”:
titlul de Școală eTwinning, dobândit pentru a doua oară consecutiv și valabil pentru următorii 2 ani.

Dar asta nu e totul! Din cele 2139 de școli din Europa, dintre care 77 din România, Liceul „Coriolan Brediceanu” este singura școală din județul Timiș declarată Școală eTwinning pentru anii 2020 și 2021, fiindu-i recunoscute  toate meritele, în domenii ca practica digitală, siguranța online, abordare pedagogică inovativă și creativă, promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice și încurajarea învățării colaborative în rândul elevilor și al profesorilor. Acest rezultat nu înseamnă doar recunoașterea succesului individual al unui profesor, ci şi performanța întregii echipe eTwinning din școală, alcătuită din profesori și elevi, în egală măsură dedicați colaborării internaționale și educației la nivelul secolului XXI.

Misiunile școlilor eTwinning de pretutindeni includ conducerea colectivă, atât din punct de vedere al responsabilității, cât și al procesului decizional, practici de colaborare, schimb și lucru în echipă, implicarea elevilor ca promotori ai schimbării, iar incluziunea și învățarea inovativă sunt practici uzuale, astfel încât, în băncile acestor școli să se formeze cu succes cetățenii activi ai noului mileniu.

Aşa cum ne e obişnuinţa, am solicitat câteva vorbe, legate de fericitul eveniment, managerului instituţiei, prof. dr. Ioan Aureli-an Sima, care ne-a declarat:

„Sunt nespus de bucuros pen-tru noul succes pe care l-am înregis-trat. Dar bucuria este una diferită, pentru că vine într-un moment foarte greu din existenţa ţării noastre (e adevărat  că este meritul întregii echipe care a atacat acest proiect, atât profe-sori, cât şi elevi), dar aş fi nedrept dacă nu aş sublinia ceva mai apăsat meritele pe care le-a avut prof. Adriana Mariş la această realizare măreaţă, fapt ce nu mă împiedică să-i felicit pe toţi cei care au pus umărul la obţinerea  acestui succes formidabil, foarte greu de atins”.

Cei ce doresc să vadă lista tuturor celor peste două mii de școli eTwinning pot accesa următorul link: https://www.etwinning.net/en/pub/support/2020–2021-etwinning-school-l#c642

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.