Subvenții pentru încălzirea locuinței

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Subvenții pentru încălzirea locuinței pentru locuitorii municipiului care au venitul net lunar pe membru de familie sub 750 lei

Începând cu data de 28 octombrie 2020 la sediul Direcției de Asistență Socială Comunitară, situat în Lugoj – piața Victoriei nr. 4, camera 13 (Serviciul Beneficii Sociale), se pot depune formularele completate, precum și actele doveditoare privind componența familiei și veniturile acesteia în vederea  obținerii subvenției pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece 2020 –  2021 (1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021).

Programul cu publicul al Comisiei de încălzire din cadrul D.A.S.C. Lugoj este de luni până vineri intre orele 900 – 1430.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței se acordă în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70 din 31 august 2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, modificată și completată.

Modelele formularelor de cerere – declarație pe propria răspundere pentru acordarea subvenției la încălzire, lista cu documentele ce trebuiesc anexate formularului, tranșele ajutoarelor de încălzire, precum și lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, pot fi descărcate de pe site-ul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj: www.dasclugoj.ro .

Beneficiarii de ajutor social acordat în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/ 2001 privind venitul minim garantat, modificata si completata, precum și beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, potrivit prevederilor Legii nr. 277/ 2010, republicată, modificată și completată, vor completa formularul cerere – declarație pe propria răspundere pentru modificarea cererii de acordare a unor drepturi de asistență socială sau pentru acordarea unor noi drepturi”.

In cazul persoanelor singure/ familiilor cu venituri reduse se vor efectua anchete sociale la domiciliul solicitantilor in vederea stabilirii veniturilor declarate.

Față de sezonul rece precedent se estimează un număr mai mic de subvenții la încălzire având în vedere creșterile semnificative la pensii și indemnizațiile încasate de persoanele cu dizabilități, datorită faptului că un procent însemnat dintre beneficiarii de ajutoare de încălzire sunt persoane vârstnice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.