Structura Podului de Fier arată îngrijorător

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Nicolae LAIEȚIU

Anunțată cu surle și trâmbițe la începutul lunii mai, reabilitarea covorului asfaltic al Podului de Fier nu a mai avut loc. Niciun utilaj al firmei Strabag, care urma să execute lucrarea, nu a intervenit pentru a reface asfaltul distrus de pe cel mai cunoscut pod al orașului.

Fotografiile din mediul online arată o degradare îngrijorătoare a dedesubturilor podului. Oamenii au pozat grinzile din fier ruginite, care stau să se rupă în unele locuri. Primăria a alocat 160.000 de lei  pentru lucrarea ce urma să fie făcută la pod, însă promisiunea că aceasta va avea loc în luna mai nu a fost respectată.

Potrivit primarului, lucrările întârzie la Podul de Fier din cauza companiei de gaze, care a decis să facă la rândul ei unele modificări la rețelele ce trec deasupra podului.

În 4 mai 2022 a apărut știrea că asfaltul de pe Podul de Fier se reabilitează integral pentru prima dată în ultimii 30 de ani.

«Podul de Fier urmează să fie reabilitat în totalitate în ceea ce privește suprafața asfaltică. Este prima intervenție de acest fel de după revoluție. Până mai ieri, reparațiile la Podul de Fier se făceau punctual, gropile fiind acoperite acolo unde apăreau. La câteva luni distanță, acestea erau din nou vizibile, fiind un calvar pentru șoferi. Primăria și-a propus să reabiliteze întregul covor asfaltic al podului, vechi de peste 100 de ani, lucrare ce va începe în curând. „Nu știm exact data la care va începe lucrarea, însă va începe în curând. Vom aloca aproximativ 160.000 de lei pentru schimbarea asfaltului. Se va înlocui integral covorul asfaltic”», declara pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

Atât Podul de Fier cât și cel de Beton vor fi reabilitate printr-un program național de investiții, Anghel Saligny, pentru o valoare totală de peste 7,3 milioane de euro. Cele două treceri peste apă au probleme structurale care slăbesc în fiecare zi rezistența podurilor.

Lugojeanul.ro a cerut un punct de vedere de la primărie. Până la ora publicării articolui nu a primit însă un răspuns.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.