Strategia – pe hol [short sport]  Mobilizare [short sport]  Haită fără câini 

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Strategia – pe hol

Până nu demult, fotbalul nu prea mișca la Sibiu. La Hermannstadt, cum i se zice actualei grupări prim-divizionare din urbea președintelui. Căci, în afară de baschet, performant și cu mare impact în spectaculoasa Sală Transilvania, vecină stadionului în paragină, pasiunea pentru sport a autorităților și chiar a sibienilor se topea, probabil, odată cu pârtiile din Păltiniș sau Mărginime. Între timp, după revenirea echipei în prima ligă și renovarea stadionului local, născută din sămânța productivă a noului tip de om de fotbal, starleta-impresar soție a tehnicianului Reghecampf a preluat hățurile clubului, declarând: „Am să mă implic sută la sută la Sibiu. Sper și îmi doresc să ajungem să ne batem la campionat! Oraș minunat și un public inimos, care te ajută să faci performanță. Vreau să scriu istorie și o voi face!”. Astfel că, după ce a instalat pe banca tehnică o echipă de spanioli condusă de tânărul Ruben Albes, cu obiectiv salvarea de la retrogradare, a trecut la faza a doua, caracteristică multor new-manageri: pentru a-l încuraja din start pe iberic, a convocat o ședință cu lotul, la care a participat și soțul său antrenor în Emirate, dar cu antrenorii Sibiului scoși din incintă, pe hol!  Motiv: reuniune intimă pentru construirea motivației și comunicarea faptului că „lucrurile trebuie luate în serios”.  Vrea să scrie istorie? A început deja.

 Mobilizare

După ce ne transmisese acum câteva săptămâni: „Vintilă rămâne chiar dacă nu câștig campionatul, chiar dacă retrogradez! Eu nu-l dau afară! Trebuie să facă doar ceea ce a făcut și până acum: rugăciune și biserică. Pe mine biserica mă interesează, nu contează ce știe să facă el ca antrenor. Se duce la rugăciune? Atunci e frate cu mine! O să vedeți voi ce reguli va face Dumnezeu în play-off ca să luăm noi titlul!”, patronul FCS București, supărat și el pentru evoluțiile propriei sale creații, depășită sportiv de renegații perioadelor anterioare de frământări (Alibec & Budescu cel mai recent), a găsit soluția. „O să vorbesc cu Meme Stoica să stea pe bancă. Nu există cineva care să mobilizeze echipa asta. Vintilă nu poate, el n-are autoritate”. Supărare mare, monșer! Antrenorul declarase înaintea jocului cu Astra că obiectivul echipei nu e titlul, ci cupele europene. „A zis și el, săracul… E aerian. Cum să fie cupele europene? Obiectivul la FCSB e campionatul”. Titlul s-a dus, s-a dus și mobilizarea, se va duce și antrenorul. Fratele patronului, cum ar veni.

 Haită fără câini

Ca să glumim un pic, Dinamo nu mai e echipa miliției, că nu (mai) bate pe nimeni, așa suna bancul post – revoluție. Dar nici glumă nu mai e. Câinii nu mușcă, n-au cu ce. Fără colți, neantrenați și suportând umilință după umilință, purtătorii de ghete și tunsori fancy cu sediul în Șoseaua Ștefan cel Mare nu mai știu cum să ascundă jena față de fanii care le-au plătit salariile în ultimele zile. Deocamdată jenă, urmează pro-babil furia acestora, fiindcă e greu de crezut că, având în vedere distribuția 11 – lui alb-roșu ediția 2020, se poate schimba radical ceva. Lotul chiar nu are valoare, fiind oglinda profesionalității creatorilor săi. Care au demonstrat la fiecare acțiune că nu se pricep la sport, la fotbal, ca afacere. Tratând clubul ca pe un aprozar, ciugulind pe ici pe colo (chiar dacă acuză pierderi imense), îngropându-l în datorii și stricându-i perseve-rent imaginea, ultimii diriguitori ai (totuși) iubitei echipe bucureștene vor intra și ei în istoria neagră a falimentului unui club care spunea ceva pe plan internațional în urmă cu niște ani. Chiar dacă poveștile cu investitori misterioși doritori de preluarea relicvei din Groapă se vor dovedi adevărate…

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.