Ștrandul din Lugoj a devenit o ruină

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Nicolae SILADE

„Ștrandul din Lugoj s-a deschis. Sute de lugojeni s-au bucurat din plin de apă și de soare. Mulți au venit chiar de la ora 10, încât s-a făcut coadă la intrare. Oficialii Primăriei au fost uimiți de numărul mare de lugojeni prezenți într-o zi lucrătoare”.

Ne-ar fi plăcut să începem cu aceste rânduri, dar ele sunt reproduse dintr-un articol publicat în Actualitatea Online, în data de 14 iunie 2019. Au urmat alte titluri, alte rânduri, pe care vi le reamintim aici:

7 iulie 2019: „Record de vizitatori, dar și probleme la Ștrandul Municipal al Lugojului” (Sâmbătă au fost peste 1.000 de lugojeni, iar duminică s-a bătut orice record, fiind prezenți peste 1.700);

26 iulie 2019: „Se deschide toboganul de la Ștrandul Municipal” (Bazinul de înot cu tobogane este finalizat și pregătit pentru funcționare. Inaugurarea va avea loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu ora 12);

26 iulie 2019: „Cursuri de înot la ștrandul din Lugoj” (Tinerii care nu știu să înoate pot învăța tainele natației printr-o serie de cursuri organizate de Andrei Neamțu);

2 iunie 2020: „Când se deschide ştrandul”;

9 iunie 2020: „E oficial. Ștrandul se deschide în 15 iunie”;

8 iulie 2020: „Vineri, 10 iulie, se deschide Ștrandul Municipal”;

10 iulie 2020: „Informații privind numărul de locuri disponibile la Ștrandul Municipal”;

10 august 2020: „S-au reluat cursurile de înot pentru copii, la Ștrandul Lugoj”;

15 august 2020: „Seniorii orașului au fost premiați la Ștrandul Municipal”.

Și gata. Au urmat alegerile. Și lugojenii au ales. Dar iată cu ce s-au ales după alegerile din 2020:

„Ștrandul nu se mai deschide în acest an” – 15 martie 2021;

„Ștrandul nu se redeschide nici în acest an. Primăria nu își mai asumă funcționarea lui” – 28 februarie 2022;

„Ștrandul din Lugoj rămâne închis! Lugojenii merg la ștrandurile din împrejurimile orașului” – 20 iunie 2022 (Deși primăria a încercat să găsească un investitor care să închirieze locația spre exploatare, nimeni nu s-a înghesuit să ia în considerare oferta administrației locale. Până acum, ștrandul a fost scos la licitație de cel puțin două ori, însă fără succes).

Cum nici ștrandul de pe Insula din Cotu Mic nu mai există, lugojenii nu au în prezent niciun loc în care să se răcorească pe vreme de caniculă, în afară de apele Timișului.

Dar pentru că pomeneam mai sus despre alegeri, iată cu ce promisiuni ne-a amăgit candidatul Claudiu Buciu, în capitolul „Sportul și activitățile recreative”, din broșura „Respect pentru Lugojeni! Reclădim Lugojul!”:

♦ „ștrandul și bazinul acoperit (după ce va fi funcți-onal) vor avea în principal caracter didactic și sportiv. Toți copiii din Lugoj trebuie să aibă acces la cursuri de înot gratuite, organizate prin intermediul școlilor, în cadrul orelor de sport. Ne adresăm copiilor din clasele I-IV, care, în mod organizat, vor trebui să beneficieze de aceste cursuri, astfel încât, la sfârșitul clasei a IV-a, să știe toți să înoate bine. În acest scop vom angaja antrenori de înot care vor fi permanent la dispoziția copiilor. În afara programului dedicat învățării înotului, dacă vor fi doritori pentru practicarea înotului ca sport, aceștia vor avea prioritate în utilizarea bazinelor actuale. Doar după asigurarea acestor două priorități, în afara orelor de școală sau de antrenament, bazinele vor fi deschise pentru recreere. Considerăm mai importantă educația și sănătatea copiilor decât nevoia de recreere. Pentru recreere vom încerca să construim un aquaparc, însă acesta este un obiectiv pe termen mediu, pentru care încă nu am identificat o posibilitate de finanțare”.

Acum e clar pentru toată lumea?

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.