Sterilizări/castrări gratuite pentru câini şi pisici, în localităţile din zona Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Asociația „Free Amely 2007” din Lugoj desfășoară, în perioada 3 august – 10 noiembrie, o serie de campanii de sterilizări/castrări gratuite pentru câini și pisici cu sau fără stăpân, în localitățile din zona Lugojului.

Campaniile se derulează cu sprijinul Federației Naționale de Protecție a Animalelor, în cadrul unui proiect „Eduxamina”, susținut de PETA Germania și în parteneriat cu primăriile din Lugoj, Darova, Nădrag, Victor Vlad Delamarina, Coșteiu, Boldur, Știuca și Traian Vuia.

Campaniile se vor desfășura după următorul program: 17-18 august – la Darova; 31 august – 1 septembrie – la Nădrag; 7-8 septembrie – la Victor Vlad Delamarina; 28-29 septembrie – la Coșteiu; 4-6 octombrie – la adăpostul Asociației „Free Amely 2007” din Lugoj; 12-13 octombrie – la Găvojdia; 26-27 octombrie – la Boldur; 2-3 noiembrie – la Știuca; 10-11 noiembrie – la Traian Vuia.

„Echipa medicală ce va participa la aceste campanii va fi formată din studenți și medici veterinari din Timișoara și va fi coordonată de Dr. Maria Magyar. Vom fi ajutați și de voluntari”, a anunțat Elena Balaj, președintele Asociației „Free Amely 2007” Lugoj.

Programările se fac la telefon 0731-973.866.Cetățenii pot să își sterilizeze animalele și într-o altă localitate, în cazul în care, din diferite motive, nu pot să o facă în cadrul campaniei din localitatea de domiciliu. În ziua în care este programat la castrat, animalul nu trebuie hrănit.

De asemenea, când merg cu câinii sau pisicile la castrat, proprietarii sunt rugați să aducă și o copie după cartea de identitate.

„Castrarea/sterilizarea este benefică și pentru sănătatea câinilor și pisicilor, pe lângă faptul că stopează înmulțirea și apariția puilor”, a mai precizat Elena Balaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.