Stația de epurare a Lugojului nu mai interesează pe nimeni, nici măcar cele 6 milioane de euro ?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În martie 2020, adică în plină campanie electorală, contracandidații lui Francisc Boldea reclamau situația Stației de Epurare de la Jabăr, în care au fost investite 6 milioane de euro.

Vă reamintim ce scriau atunci ziarele:

„Reporterii de investigații ai emisiunii „România, te iubesc!”, una dintre cele mai de succes ale postului de televiziune ProTV, s-au „îndrăgostit” de Lugoj. După ce în urmă cu vreo doi ani prezentau situația centrului spa, acum jurnaliștii au revenit pentru a atrage atenția asupra dezastrului ecologic de pe râul Timiș, provocat de Stația de Epurare de la Jabăr. Incompetența administrației locale lugojene este taxată încă o dată de presa centrală de mare audiență din capitală. Reporterul Rareș Năstase, unul dintre realizatorii renumitei emisiuni „România, te iubesc”,

a fost la Lugoj pentru a afla problemele existente la Stația de Epurare de la Jabăr.

Acesta a vizitat și Uzina de Apă Nr. 2, de pe strada Timișoarei, însă acolo nu a avut cu cine să stea de vorbă, după care a mers la Jabăr, pentru a se informa la fața locului și a vedea dezastrul ecologic provocat de deversările din stația de epurare în râul Timiș, care distrug an de an fauna acvatică. Reporterul a avut o intervenție înregistrată video chiar de-acolo.

„Transmit de undeva de la marginea localității Lugoj, la câțiva kilometri de oraș, unde am găsit o situație pe care nu-mi doresc să o mai văd niciunde în România. Practic, această stație de epurare care, atenție, este nefuncțională, nu face altceva decât să deverseze dejecțiile orașului, în permanență, direct în râul Timiș. Țin să vă spun că suntem într-un sit Natura 2000, care este zonă protejată și cam așa arată un dezastru ecologic, despre care toate autoritățile de-aici, din Banat, știu.

Este o situație tolerată și care, culmea, apare ca legală și în acte. Autoritatea locală a investit vreo șase milioane de euro în stația de epurare care nu funcționează, dar mai mult decât atât Primăria și operatorul local plătesc penalități pentru tot ce se varsă în apă. Filiala bănățeană de la Apele Române se mulțumește să încaseze aceste penalități lunar.

Municipalitatea pierde circa un milion de lei în fiecare an. (…) Situația este perpetuată și tolerată, iar stația nu este funcțională de prin 2015. Practic, în fiecare an, câte un milion de lei în medie, se plătește doar pentru a fi permisă această deversare. Este inadmisibil și de netolerat. Lugoj, de tot râsul!”,

a spus Rareș Năstase.

Asta scriau atunci ziarele. De atunci însă, tăcere, tăcere și iar tăcere. Suntem curioși ce părere acum despre situația Stației de Epurare de la Jabăr actualul fost primar al Lugojului, căci ce părere avea înainte și în timpul candidaturii știm cu toții.

Nicolae SILADE

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.