Start în pregătiri pentru volei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În week-end, prima acţiune la care noul lot al C.S.M. Lugoj a apărut la fileu a fost una comună cu prim-divizionara Partizan Belgrad, formaţie ce a susţinut două partide de verificare în Sala Ioan-Kunst-Ghermănescu în compania sportivelor antrenate de cuplul Segrt – Grbic. Ţinând cont că startul campionatului în Serbia e programat cu o lună înaintea celui din România, stadiile de pregătire a celor două formaţii sunt, evident, diferite, Partizan demarând antrenamentele încă din iulie, în timp ce Diana Balintoni & co având ca punct de start în sală data de 20 august. Alegerea adversarului n-a fost însă întâmplătoare, faza de mare încărcare fizică a lotului lugojean având nevoie la zi,  conform cerinţelor staff-ului, de un adversar puternic, în formă.

La conducerea delegaţiei sârbeşti s-a aflat preşedintele clubului de volei Partizan, fostul mare internaţional şi căpitan al echipei Iugoslaviei Zeljko Tanaskovic (medaliat, printre altele, cu bronz la J.O. 1996 la Atlanta şi argint la mondialele din 1998, la Tokyo). Cel care îşi doreşte să readucă echipele (masculin / feminin) în top, ambele fiind foste câştigătoare de titluri în trecut.

Aşadar, Seat, Drobnjak, Cirkovic şi, în special, Kubura, nume de care sigur vom mai auzi, un adversar potrivit pentru C.S.M. Lugoj, care va întoarce „vizita de lucru” la Belgrad în perioada 18 – 20 septembrie. La prima apariţie în sextet pentru joc, în partea noastră de teren s-au vâzut destule lucruri bune, precum şi zonele în care se va insista în continuare. De menţionat revenirea “la pupitru” a Dianei Balintoni, care dispune de atacante de forţă în acest sezon, prestaţia libero-ului Vukomanovic şi evoluţia fără complexe a sportivelor mai tinere sau provenite de la C.S.Ş. Lugoj. S-au jucat două partide (3:0 şi 3:2 Partizan) în care antrenorii şi-au urmărit obiectivele iniţiale şi, după propriile declaraţii, se pare că le-au şi atins.

E scopul acestui gen de acţiuni comune, care vor continua pentru Lugoj, săptămânal, pe parcursul lunilor septembrie – octombrie. Cu un turneu la Cluj (13-15.09.), deplasarea la Belgrad (18-20.09.), un turneu, posibil la Timişoara (28-30.09. /neconfirmat), unul la Blaj (5-7.10.),  şi “Cupa CSM” la Lugoj, între 12 şi 14 octombrie. Prima etapă a sezonului e programată la 27 octombrie, când lugojencele vor evolua la Bacău, în a doua – 3 noiembrie, la Cluj, iar primul meci oficial pe teren propriu are loc în 10 noiembrie, când la Lugoj vine Dinamo Bucureşti.

C.S.M. Lugoj:

Lot:  Nina Jakic, Daiana Roman, Andra Badiu (centri), Diana Balintoni, Bianca Albăstroiu (coordonatori), Nina Kocic, Alexandra Cauc (universali), Elena Babic, Ivana Dinic, Georgiana Popa (extreme), Katarina Vukomanovic, Patricia Bărbulescu (libero). Colectiv tehnic: Ugljesa Segrt – antrenor principal, Dragan Grbic – antrenor secund,  statistician – Marko Stojanovic, preparator fizic – Vasile Canea.

Partizan Belgrad:     

Lot : Aleksandra Mihajlovic, Andrijana Seat,  Vanja Przulj, Mina Vuckovic, Ana Drobnjak, Dragana Stevanovic, Jelena  Medarevic, Milena  Stremo, Milica Kubura, Jovana Cirkovic, Jelena Vujkovic, Mina Dragovic.

Colectiv tehnic: Ivan Steljic – antrenor principal, Danilo Stokvca- antrenor secund.

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.