Stagii de practică la Poşta Română pentru elevii care vor să devină „agenţi vamali”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Bucureşti, 12 februarie 2021: Compania Naţională Poşta Română a încheiat un acord de parteneriat cu Şcoala Postliceală „Fundaţia Ecologică Green”  (FEG) Bucureşti în baza căruia elevii care studiază specializarea „agent vamal” vor avea posibilitatea să efectueze stagii de practică în cadrul Departamentului Poşta Internaţională – Serviciul Relaţii cu vama şi declaranţi vamali.

Compania vine, astfel, în sprijinul elevilor din anii I şi II ai Şcolii Postliceale FEG care vor avea ocazia să cunoască modul în care se desfăşoară activităţile de reprezentare în vamă, la nivelul Poştei Române, precum şi cadrul legal care guvernează activitatea declaranţilor vamali. Totodată, elevii se vor familiariza cu schimbările care urmează a fi implementate începând cu 1 iulie 2021, atunci când se va elimina pragul de scutire de TVA.

Sesiunile de practică vor dura două luni şi vor fi organizate în grupuri de câte trei persoane, astfel încât să fie asigurate toate normele în vigoare de respectare a distanţării sociale.

Ne bucurăm că le putem oferi posibilitatea acestor elevi de a participa la un stagiu de practică. Poate fi o experienţă valoroasă în programul lor de pregătire, atât pentru dezvoltarea competenţelor, cât şi pentru adaptarea mai eficientă la un loc de muncă viitor”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Fundaţia Ecologică Green (FEG) este o instituţie de învăţământ acreditată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar diplomele obţinute sunt recunoscute, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.