Descentralizarea administrației publice și extinderea rețelei de creșe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Taberele de tineret din administrația Ministerului Tineretului și Sportului vor fi trecute în administrarea autorităților publice locale, a anunțat astăzi ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

Ministrul a spus:

„Reforma instituțională pentru eficientizarea și descentralizarea serviciului public este o prioritate pentru ministerul pe care îl conduc. După cum este cunoscut, ministerul a publicat un proiect de act normativ privind reforma instituțională a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), unitate subordonată MDLPA, prin desființarea structurilor intermediare ale acestuia.”

Totodată, Cseke Attila a anunțat: conceptele pentru creșe au fost pregătite, iar lucrările de construcții vor fi demarate încă din acest an.

Conceptul creat pentru creșe este unul care se ridică la așteptările anului 2021 și vor fi modificate și reglementările în vigoare din domeniu. Avem nevoie de o rețea de creșe moderne, iar legislația trebuie să servească acest scop”, a spus ministrul dezvoltării.

România se află pe ultimul loc din UE privind numărul de locuri disponibile în creșe pentru copiii de vârsta de sub trei ani. În timp ce în România sunt suficiente locuri pentru mai puțin de 4% din copii, în Danemarca acest procentaj se ridică la 70%.

Despre admin 6661 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.