Sprijin financiar pentru lugojenii cu venituri mici

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

♦ Administraţia lugojeană vine în sprijinul pensionarilor cu venituri mici, prin acordarea, lunar, a unor tichete sociale. Consiliul Local Lugoj a stabilit, în cadrul ultimei ședințe, ca venitul maxim până la care va fi acordat acest sprijin financiar să crească de la 600, la 750 de lei, valoarea tichetului fiind de 100 de lei.

Decizia a fost luată de autoritățile lugojene pentru a creşte numărul persoanelor care să beneficieze de aceste tichete sociale. Pentru a putea beneficia de acest sprijin lunar, solicitanţii trebuie să aibă vârsta legală de pensionare, să domicilieze sau să aibă reşedinţa în municipiul Lugoj, iar în luna anterioară depunerii cererii să aibă un venit de până la 750 de lei/membru de familie.

În prezent, de acest sprijin financiar beneficiază în jur de 100 de persoane lunar, însă, autoritățile lugojene speră ca, prin mărirea plafonului, de aceste prestații sociale să beneficieze circa 300 de lugojeni cu venituri modeste.

♦ Primăria a organizat o dezbatere publică privind construcţia unui cartier privat, cu 600 de apartamente, Toscana Residence. În următoarea şedinţă a Consiliului Local, proiectul va fi ajunge pe masa consilierilor, pentru votul final. „În zona de Nord, în vecinătatea cartierului Militari, se doreşte o dezvoltare urbanistică mai complexă, pe aproape 17 hectare, unde vor fi construite trei tipologii de clădiri.

Vor fi locuinţe colective în regim de P+4, locuinţe colective mici, cu maxim şase unităţi locative, duplexuri, locuinţe individuale şi o parcelă pentru unităţi de învăţământ şi un parc”, a declarat pentru lugojeanul.ro proiectantul Radu Puică.

(D. G.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.