Spitalele din New York îi tratează cu vitamina C pe pacienții cu coronavirus

Pacienților grav bolnavi infectați cu coronavirus din cel mai mare complex de spitale din statul New York li se administrează doze mari de vitamina C, având în vedere rapoartele promițătoare potrivit cărora tratamentul a ajutat bolnavii în China.

Dr. Andrew G. Weber, specialist în boli pulmonare și în asistență a persoanelor aflate în stare critică, afiliat la două unități spitalicești Northwell Health din Long Island, a spus că pacienții săi cu coronavirus aflați în terapie intensivă au primit imediat 1.500 de miligrame de vitamina C administrată intravenos, informează New York Post.

Apoi o cantitate identică cu acest puternic antioxidant este readministrată de trei sau patru ori pe zi.

Fiecare doză este de peste 16 ori mai mare decât doza zilnică de vitamina C recomandată de Institul Național de Sănătate, care este de 90 de miligrame pentru bărbați și 75 de miligrame pentru femei.

Tratamentul se bazează pe tratamentele experimentale administrate persoanelor cu coronavirus din Shanghai, China, a spus Weber.

„Pacienții care au primit vitamina C au răspuns semnificativ mai bine la tratament decât cei cărora nu li s-a administrat vitamina C. Ajută enorm, dar nu este promovat, deoarece este un medicament banal”, a spus medicul.

Un purtător de cuvânt al Northwell – care operează 23 de spitale – a spus că vitamina C a fost „utilizată amplu” ca tratament pentru coronavirus în întregul complex, dar a menționat că protocoalele de medicație au variat de la pacient la pacient. „După cum decide clinicianul”, a spus purtătorul de cuvânt, Jason Molinet.

Aproximativ 700 de pacienți sunt tratați pentru coronavirus în rețeaua de spitale, a spus Molinet, dar nu este clar câți primesc tratamentul cu vitamina C.

Vitamina C este administrată alături de alte medicamente precum medicamentul anti-malarie hidroxiclorochina, antibioticul azitromicina, diverse substanțe biologice și diluatori ai sângelui, a mai spus Weber.

Weber a adăugat că, la pacienții cu coronavirus, nivelurile de vitamina C scad dramatic atunci când ajung în stare de sepsis, un răspuns inflamator care apare atunci când organismul reacționează în mod exagerat la infecție.

„Fără îndoială că are sens să încerci să menții acest nivel de vitamina C”, a spus specialistul.

Un studiu clinic privind eficacitatea vitaminei C administrate intravenos la pacienții cu coronavirus a fost început pe 14 februarie la Spitalul Zhongnan din Wuhan, China, epicentrul pandemiei.

AL PRESS

Despre admin 6811 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.