Specialiști din 30 de țări dezbat la UVT unul dintre cele mai importante subiecte ale IT-ului și mediului de afaceri, Big Data

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Săptămâna aceasta, Universitatea de Vest din Timișoara este gazda unei școli internaționale de iarnă pe tema unuia dintre cele mai dinamice și importante sectoare ale informaticii, Big Data. Evenimentul acoperă un spectru larg de cercetări și inovare industrială, cu potențial extraordinar asupra descoperirilor științifice, medicinei, ingineriei, modelelor de afaceri și societății în sine.

„BigDat 2018” este un eveniment de formare în domeniul cercetării care vizează prezentarea celor mai recente progrese în domeniul big data. Renumiți universitari predau și împărtășesc cu participanții din experiența lor în domeniu. Evenimentul se adresează în general studenților de masterat, doctorat, post doctoranzilor și practicienilor din industrie. Participă peste 125 străini și 65 de români, fiind reprezentate 30 de țări, cei mai mulți participanți din afara țării fiind din SUA, Italia și Germania. 20 de profesori străini vor susține cursuri specializate pe parcursul celor cinci zile ale școlii de iarnă. Dintre aceștia, îi menționăm pe Jeffrey Ullman, Universitatea Stanford, și Bing Liu, Universitatea din Illinois, Chicago.

Pentru multe companii, capacitatea de adaptare la noile cerințe în domeniul informaticii, de adoptare a noilor tehnologii, poate face diferența între succesul sau dispariția de pe piață. Este o problemă de competitivitate. La UVT, am înțeles acest lucru, astfel că am inclus toate aceste noi tendințe ale informaticii în pachetul de competențe oferit tinerilor pe care îi școlarizăm. Este un domeniu dinamic, cu progrese însemnate poate chiar de la o lună la alta, însă am siguranța că echipa de la Facultatea de Matematică și Informatică poate ține pasul. Școala internațională de iarnă desfășurată în aceste zile este o bună dovadă în acest sens”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

În organizarea evenimentului, desfășurat în perioada 22 – 26 ianuarie, Universitatea de Vest din Timișoara are ca partener Universitatea din Tarragona „Rovira i Virgili”, Spania.

AL PRESS

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.