Simpozion dedicat Zilei Armatei Române

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Batalionul 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina” a organizat în data de 21 octombrie un simpozion dedicat Zilei Armatei României.

La activitate au participat reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți SNAOPSAN, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din urbea lugojeană, precum și elevi de la Colegiul Național ,,Iulia Hașdeu”.

Manifestarea a fost deschisă de locotenent colonelul Romeo-Dacian Buhai, care a prezentat semnificația Zilei Armatei României și mesajul comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”.

Au expus teme, deosebit de interesante, domnul Răzvan Pinca, din cadrul Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj și doamna profesoară Ibolya Șipoș din cadrul Colegiului Național ,,Iulia Hașdeu” Lugoj.

Și ca amintirea eroilor să nu fie lăsată deoparte, veteranul de război, onorabilul domn profesor, Nicolae Streianu, a adus emoția luptei de la Păuliș în mijlocul auditorului.

O pată de culoare aparte, a fost adusă de ilustrul maestru CRIV Vecerdea, care a prezentat o expoziție de caricatură în Sala Army a Cercului Militar Lugoj.

Ofițer Relații Publice:
Preot Militar Emanuel GAFIȚA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.