Sfaturi pentru lărgirea pantofilor din piele

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pielea naturală este un material foarte apreciat în industria de confecționare a încălțărilor, grație caracteristicilor pe care le are aceasta. O pereche de pantofi de piele reprezintă o investiție care oferă beneficii pe termen lung, deoarece rezistă unor purtări repetate și se degradează mai greu.

Și totuși, încălțămintea din piele poate fi ușor rigidă atunci când este nouă, motiv pentru care vei fi tentat să apelezi la trucuri pentru lărgirea pantofilor. Iată o serie de sfaturi care să te ajute să te simți confortabil în încălțămintea din piele naturală:

1. Utilizează calapoade ajustabile

Un lucru pe care poate nu-l știai despre încălțămintea din piele este că ea tinde să se deformeze, de aceea este indicat să folosești calapoade de lemn atunci când o depozitezi, pentru a preveni acest efect nedorit.

Există mai multe tipuri de calapoade, printre care și cele ajustabile, foarte utile pentru lărgirea pantofilor de piele. Practic, ele oferă același rezultat ca și atunci când ai purta constant pantofii, doar că te scapă de dureri și de eventualele bătături.

Optează pentru un set de calapoade de calitate, precum cele din lemn de fag sau de cedru, care pe lângă faptul că te vor ajuta să obții o pereche de pantofi mai confortabili, absorb umiditatea din interiorul lor. Folosește-le de asemenea și la schimbarea pantofilor în funcție de sezon, pentru a proteja forma încălțărilor din colecția ta.

2. Folosește spray-uri pentru lărgirea pantofilor 

O metodă foarte accesibilă oricui își dorește să lărgească pantofii din piele naturală este folosirea spray-urilor și a altor tipuri de soluții care au acest rol. Practic, astfel de produse sunt concepute pentru a înmuia materialul încălțărilor, oferind astfel un plus de confort.

Tot ce ai de făcut este să aplici spray-ul sau soluția pe exteriorul pantofilor și să lași produsul să acționeze, conform indicațiilor producătorului. Vei avea nevoie, însă, și de calapoade pe care să le introduci în interiorul încălțărilor, pentru ca ele să-și mențină forma.

3. Fă o vizită la cizmar

Ai achiziționat de curând o pereche deosebită de pantofi din piele pentru bărbați care, deși sunt mărimea ta, te strâng puțin? Nu ar strica să faci o vizită la cizmar, meșterul priceput care te va ajuta să te simți confortabil în noile tale încălțări. Atelierele specializate oferă soluții eficiente și rapide pentru lărgirea și extinderea mărimii pantofilor la prețuri accesibile, deci merită să încerci și această variantă.

Metode alternative de lărgire a pantofilor din piele 

Pe lângă sfaturile prezentate mai sus, există și alte metode alternative de lărgire a pantofilor care te strâng. Totuși, ele trebuie încercate cu prudență deoarece pot afecta aspectul sau textura încălțărilor. De exemplu, una dintre modalitățile clasice pe care le foloseau chiar și bunicii noștri constă în introducerea unor hârtii de ziar umede în interiorul pantofilor. Acestea vor face ca materialul să devină mai maleabil, lăsându-se ușor.

Un alt truc presupune folosirea unei dischete demachiante îmbibate în alcool izopropilic sau alcool sanitar cu ajutorul căreia să ștergi interiorul pantofilor. Ideal este ca, după această procedură, să încalți pantofii și să stai cu ei cel puțin o oră, pentru a se mula după forma picioarelor tale.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să cumperi o pereche de pantofi care te strâng puțin, doar pentru că ți-au plăcut foarte mult? Din fericire, există o serie de sfaturi și trucuri pe care le poți pune în aplicare pentru lărgirea pantofilor din piele, care te vor ajuta să te bucuri de confort la fiecare purtare!

Sursă foto: Man Sitting on Bench · Free Stock Photo (pexels.com)

Despre admin 6362 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.