Amenajare zonă de petrecere în grădină: 5 obiecte de care ai nevoie

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Grădina ta este locul perfect în care să organizezi petreceri memorabile alături de prieteni și familie. Pentru a vă bucura, însă, de momente unice într-un spațiu confortabil și plăcut, trebuie să amenajezi această zonă cât mai bine. Iată câteva lucruri care nu trebuie să-ți lipsească atunci când vrei să-ți transformi grădina în cea mai bună destinație de petrecere!

1. Un grătar

Grătarele de grădină pot fi electrice, pe cărbuni sau pe gaz, iar fiecare variantă îți oferă anumite avantaje. Spre exemplu, cele electrice sunt ușor de folosit și curățat, în timp ce grătarele pe gaz sunt mai rapide și asigură un control mai eficient al temperaturii. Variantele pe cărbuni sunt tradiționale, oferă un gust minunat de fum, dar pot necesita mai mult timp și efort pentru aprindere și curățare.

Pentru o experiență de gătit cât mai bună, asigură-te că dimensiunea și designul grătarului sunt potrivite pentru spațiul și stilul grădinii tale. Poți opta pentru grătare portabile, pentru o persoană, sau pentru grătare mari, montate pe un cărucior, pentru a servi mai mulți invitați. De asemenea, există și variante încorporate sau destinate unui spațiu special amenajat din grădină. Nu uita să ții la îndemână ustensilele și accesoriile potrivite. Vei avea nevoie de clești, spatule și mănuși termorezistente, dar poți adăuga și alte accesorii, cum ar fi tăvi pentru legume sau pește.

2. Umbrele de soare

Dacă organizezi o reuniune în zilele însorite ale verii, trebuie să le oferi suficientă umbră invitaților tăi pentru un grad de confort cât mai înalt. Umbrelele rotunde sau pătrate cu un stâlp central sunt ușor de instalat și de utilizat într-un spațiu relativ restrâns. Pentru spații mai mari poți alege umbrele cu braț lateral ce oferă o acoperire mai mare și flexibilitate în ajustarea unghiului de umbrire. În general, o umbrelă de soare ar trebui să fie cu cel puțin 1,5 metri mai mare decât masa de grădină sau zona de petrecere.

Pergolele sunt o altă opțiune populară și sunt ideale pentru spații mari și deschise. Aceste construcții permanente pot oferi o acoperire completă a zonei de petrecere și sunt disponibile într-o varietate de modele și dimensiuni.

3. Lămpi sau becuri decorative

Iluminatul exterior te poate ajuta să creezi o atmosferă plăcută în timpul petrecerilor de seară. Dacă ai o grădină în stil rustic, alege lămpi cu un aspect tradițional, din lemn, metal sau sticlă și becuri cu lumină caldă, ce pot crea o atmosferă primitoare și intimă.

În schimb, dacă ai o grădină modernă, îndreaptă-te către lămpi cu un design minimalist, din aluminiu sau sticlă, care să completeze aspectul general al grădinii tale. Becurile cu lumină rece pot fi potrivite pentru a crea un aspect sofisticat și modern. Indiferent de alegerea ta, este important să plasezi lămpile sau becurile în mod strategic, astfel încât să evidențiezi zona de petrecere.

4. O masă extensibilă

Dacă organizezi evenimente diverse în grădină, o masă extensibilă poate fi o alegere excelentă pentru tine. O poți adapta cu ușurință la numărul de invitați și necesitățile evenimentului, iar astfel spațiul tău devine mai versatil. Indiferent dacă organizezi o cină intimă sau o petrecere cu un grup mai mare de persoane, o masă extensibilă îți va permite să găzduiești toți invitații într-un mod confortabil.

De asemenea, această piesă de mobilier poate fi foarte utilă dacă ai un spațiu limitat în grădină, deoarece o vei putea extinde doar atunci când ai nevoie.

5. Decorațiuni de grădină

Decorațiunile de grădină pot face petrecerea mai interesantă și mai distractivă. Adaugă un plus de personalitate și stil zonei de relaxare cu sculpturi și statuete sau decorează-ți spațiul cu plante și flori colorate pentru a crea un cadru natural și plin de viață. Trandafirii, liliacul, lavanda, bujorii și crizantemele sunt câteva tipuri de plante potrivite pentru grădina ta, însă poți alege și alte variante care se încadrează în decorul curții tale. Pentru un plus de interes vizual, poți adăuga și ghirlande, steaguri sau lumânări.

Aceste 5 obiecte te vor ajuta să creezi un spațiu confortabil și estetic, în care să petreci timp de calitate alături de familie și prieteni. Ține cont de recomandările noastre și transformă-ți grădina într-un loc de vis, ideal pentru petreceri memorabile!

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.