Sfaturi în alegerea unei mașini de tocat carne

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ardei-iu-i-carne-carne-de-vita-cina-65175/

Pasiunea ta cea mai mare este gătitul, iar pentru tine prepararea felurilor de mâncare este o reală plăcere? Înseamnă că știi cât de important este să ai aproape tot felul de aparate care să-ți ușureze munca și să-ți dea o mână de ajutor pentru adevărata magie pe care o creezi în bucătărie. Dacă bunicile noastre se chinuiau folosind metode tradiționale, pentru noi este mult mai ușor să pregătim tot felul de bunătăți în doar câteva minute, cu aparatura zilelor noastre.

Dintre toate ustensilele cu care ne putem înjumătăți timpul petrecut în fața aragazului, mașina de tocat carne rămâne cea mai importantă. Hai să aflăm împreună cum poți alege un model perfect pentru nevoile tale!

Cum alegi o mașină de tocat carne, în funcție de puterea sa?

Puterea motorului și capacitatea de tocare a mașinii este foarte importantă și trebuie să te bazezi pe acest prim criteriu în alegerea celui mai bun model. Prima întrebare la care trebuie să răspunzi este Cât de des utilizezi carnea tocată în prepararea mâncărurilor? Mai apoi, devine important numărul membrilor familiei tale, pentru a ști care este cantitatea totală de carne pe care va trebui să o toci, dar și viteza cu care trebuie să faci asta.

Desigur, o mașină de tocat carne cu un motor mare va putea mărunți carnea cu o rapiditate mai mare, așa că îți recomandăm să te orientezi către modelele al căror motor este de 1000W sau mai mari de atât. Ține cont, însă, că un motor mai mare va presupune un consum de energie mai ridicat la utilizare.

Un alt criteriu de luat în seamă este viteza de tocat a mașinii pe care ai pus ochii, exprimată în kilograme pe minut. Dacă obișnuiești să pregătești mese îmbelșugate, aceasta ar trebui să fie mai mare, pentru a-ți reduce cât mai mult timpii de procesare a cărnii.

Nu lua hotărârea finală până nu verifici și capacitatea vasului de umplere, dacă nu-ți place să îți întrerupi des activitatea pentru a-l goli și pentru a transfera carnea tocată într-un recipient din bucătărie ceva mai mare.

Cât de importante sunt accesoriile la o mașină de tocat carne?

Mergând mai departe în procesul de alegere a celei mai bune mașini de tocat carne, ajungem la accesoriile acesteia. Chiar dacă ai impresia că vei avea nevoie de varianta clasică a acestui aparat atât de util în bucătărie, lucrurile nu stau deloc așa. Poate decizi că vrei să pregătești în casă nu doar chiftele, ci și bulion sau cârnați, așa că vei avea nevoie de accesorii diverse. Cu cât acestea sunt mai numeroase, cu atât vei putea folosi aparatul la cât mai multe activități din bucătărie. Recomandarea noastră este să urmărești ofertele de mașini de tocat carne de la Carrefour cu accesorii din inox, cel mai potrivit material pentru gătit.

Mai trebuie să ții cont și de faptul că mașinile de tocat carne alcătuite din componente metalice sunt mai rezistente decât cele din plastic din motive evidente.

Acesta a fost micul nostru ghid pe care ar trebui să îl urmezi dacă vrei să te bucuri de cea mai performantă mașină de tocat carne, care îți va fi de un real folos în bucătărie!

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.