Sergiu Novac, premiul I pe ţară la Olimpiada de matematică şi calificare în lotul naţional

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În perioada 19-23 aprilie 2017, la Timişoara, s-a desfăşurat Olimpiada naţională de matematică pe ţară. Aceasta a adus un rezultat remarcabil pentru matematica lugojeană, timişeană – şi de ce nu? – naţională. A însemnat de fapt naşterea unei noi stele strălucitoare pe firmamentul matematicii lugojene, în primul rând.
Elevul Sergiu Novac, cls a IX-a de la Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” Lugoj, pregătit de prof. Adriana Mariş, care la faza judeţeană a reuşit să obţină punctajul maxim (ceea ce nu e de ici, de colo) a confirmat şi la faza naţională, obţinând premiul I pe ţară, precum şi medalia de aur oferită de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, acest fapt deschizându-i drumul spre barajul de calificare în lotul naţional de matematică al României.
La proba de baraj, s-a clasat printre primii elevi din ţară reuşind astfel să se califice în lotul naţional (lărgit) de matematică al României. Rezultatul este cu atât mai valoros, cu cât el a fost obţinut într-o dispută cu elitele matematicii româneşti ale acestei ore.

Dar nu numai aceasta! Sergiu şi-a pus în valoare cunoştinţele la prima sa participare la un concurs de o aşa anvergură, din postura de “mezin” al competiţiei, partenerii săi fiind (pe lângă cei de clasele a IX-a ) elevi din clasele superioare X-XII.
„Mă bucură enorm acest succes răsunător. De fapt este bucuria tuturor cadrelor didactice, atât cele care predau disciplina matematică, cât şi a celorlalte, care alcătuiesc acest redutabil colectiv, colectiv ce este un adevărat portdrapel al învăţământului românesc. L-am numit succes răsunător, deoarece este obţinut de Sergiu Novac, elev în clasa a IX-a, care a prins şi un loc în lotul lărgit al României. Pot să afirm cu încredere şi tărie că viitorul matematicii lugojene (cel puţin) sună foarte bine.

Îl felicit pe Sergiu Novac şi pe profesoara Adriana Mariş, cea care se ocupă în prezent de pregătirea lui”, ne-a declarat în exclusivitate prof. dr. Aurel Sima, directorul prestigioasei instituţii.

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.