Sergiu Novac a obținut pentru a doua oară consecutiv medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 30 aprilie – 5 mai a avut loc la Chişinău, în Republica Moldova, cea de a XXXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică. Au participat echipe din 17 ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (ţări membre cu statut permanent) şi Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie (ţări cu statut de invitat).

Echipa României, alcătuită în urma barajului de la Olimpiada Naţională de Matematică, l-a avut în componenţă şi pe Sergiu Novac, elev al Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, care a reeditat performanţa de anul trecut, obţinând pentru a doua oară consecutiv medalia de argint la această prestigioasă competiţie.

La întoarcerea de la Chişinău, cei şase elevi care au compus lotul României la balcaniada din acest an şi s-au întors cu două medalii de aur şi patru de argint, au fost aşteptaţi de Ministrul Educaţiei, d-na Ecaterina Andronescu, care şi-a exprimat dorinţa ca ei să rămână în ţară după terminarea liceului şi le-a promis soluţii în acest sens.

Într-un registru mai puţin oficial, luni dimineaţă Sergiu a fost întâmpinat în gara din Lugoj de familie, prieteni, colegi şi profesori, care au dorit să îl felicite pentru rezultatul remarcabil obţinut şi să îi ureze bun venit acasă!

Pe lângă provocările comune tuturor elevilor în această perioadă a anului şcolar – teste, teze, corectări de medii – pe Sergiu îl aşteaptă în continuare un program intens de pregătire, presărat cu câteva convocări la lotul naţional şi baraje în urma cărora se va alege echipa ce va reprezenta România la Olimpiada Internaţională la Bath, în Marea Britanie, în luna iulie. Să îi urăm succes!

AL PRESS

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.