Seniorii Lugojului, răsplătiți de municipalitate pentru longevitate în viață și în căsnicie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Seniorii Lugojului au fost astăzi răsplătiți pentru longevitate în viață și în căsnicie. Primăria Municipiului Lugoj a premiat astăzi, în cadrul unei festivități desfășurate la Cinematograful Bela Lugosi, pe cei care au împlinit 90 de ani de viață, respectiv 50 de ani de căsătorie. În prima categorie s-au încadrat cinci persoane, iar în a doua 10 cupluri. Aceștia au primit flori, diplome și câte 300 de lei fiecare. Maria și Cornel Seracin formează o familie de 50 de ani. Timpul s-a scurs repede, cu necazuri și împliniri, dar mai presus de toate iubirea și înțelegerea i-au făcut să răzbească împreună.

„Pentru noi 50 de ani de căsătorie înseamnă trei copii și doi nepoți. În ceea ce privește, longevitatea în căsătorie nu cred că există un secret. Totul constă în înțelegere și iubire. Faptul că perechile din ziua de azi se despart repede constituie o adevărată problemă. Totul merge anapoda. Se îndrăgostesc la prima vedere, unii fac și nunți și peste o lună se despart”, a declarat Cornel Seracin, unul dintre premianți.

Edilul-șef al Lugojului spune că prin aceste festivități de premiere se păstrează tradiția și că aceasta poate fi ultima distincție din viața oamenilor răsplătiți astăzi.

Păstrăm tradiția pe care am început-o în urmă cu mulți ani de a-i premia pe cei care au 50 de ani de căsătorie și 90 sau 100 de ani de viață. Întotdeauna înainte de Sf. Paște, înainte de Sf. Maria și înainte de Crăciun facem această acțiune frumoasă pentru a-i premia pe cei care au muncit o viață sau au stat o viață împreună și care merită din plin acest lucru. Mereu am ajuns la zi cu premierea pentru toți vârstnicii din Municipiul Lugoj. De data aceasta îndeplinesc condițiile 15 persoane, dintre care 5 de peste 90 de ani și 10 cupluri care au 50 de ani de căsătorie. Nu avem în această perioadă persoane de peste 100 de ani”, a menționat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Premierea a fost realizată prin hotărâre de Consiliu Local, iar fondul pentru festivitatea de astăzi a fost de 4.500 de lei.

Alina DAMIAN

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.