Se deschide toboganul de la Ștrandul Municipal

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primarul Municipiului Lugoj, prof. ing. Francisc Boldea aduce la cunoștința lugojenilor că obiectivul de investiții Bazin de înot cu tobogane de la Ștrandul Municipal este finalizat și pregătit pentru funcționare. Inaugurarea investiției va avea loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu ora 12.00, în cadrul programului obișnuit de la noul Ștrand Municipal.

Bazinul de înot cu tobogane cuprinde:

 • Bazin de înot, adâncimea apei 1,2 m, suprafață 120 mp;
 • Un tobogan drept cu 4 culoare, fiecare cu lățimea de 1 m. Înălțimea de plecare este de 4 m;
 • Un tobogan spirală cu înălțimea de plecare 7,65 m;
 • Platforme de acces pentru tobogane;
 • O platformă de plajă;
 • Un turn belvedere.

Cele două tobogane se încadrează în clasele de severitate: ușoară ( toboganul drept cu 4 culoare) și medie ( toboganul spirală).

Toboganele vor funcționa alternativ sâmbăta și duminica între orele 12.00 și 17.00 respectându-se în totalitate cerințele de siguranță:

 • Înălțimea minimă de acces pentru copiii utilizatori este de 1 m;
 • Este obligatorie îmbrăcămintea pentru inot
 • Este interzis accesul la tobogane cu ceasuri sau bijuterii;
 • Este interzis alergatul pe scări;
 • Este interzisă schimbarea liniilor în timpul deplasării pe tobogan;
 • Poziția cea mai comodă care se recomandă la utilizarea toboganelor este șezut cu picioarele înainte;
 • Vă rugăm să nu înotați sub tobogane.

Apropiata deschidere a toboganelor de la ștrand va diversifica gama de activități recreative pe care lugojenii le pot desfășura în complexul de agrement în timpul lor liber.

„Deși înainte de deschiderea ștrandului credeam că vor veni zilnic 200-300 de persoane, constatăm acum că numărul acestora este cu mult mai mare, în multe zile depășind chiar 1.000 de persoane. Am avut chiar o afluență maximă de 1.800 de persoane într-una din zile. Din acest punct de vedere este cea mai mare satisfacție a noastră. Este normal însă ca pe parcursul funcționării, atâtor bazine să apară și probleme, care,  sunt convins că se vor rezolva rapid. Adăugând la această investiție și toboganele cu bazinul aferent considerăm ca vom oferi un motiv în plus de satisfacție atât copiilor și adolescenților dar și oamenilor maturi care vin să se relaxeze la ștrand. Nici nu vreau să ma gândesc la ce mizerie si degradare era  în această zonă înainte să construim această zonă de agrement.Pentru anul viitor promitem încă o trambulină și pompe de mare presiune pentru cele două jacuzzi. În încheiere doresc să adresez pentru utilizatorii ștrandului rugămintea de a păstra ceea ce s-a realizat acolo. De asemenea rog să se manifeste mai multă grijă când se folosesc colacii de pe râu sau scările din bazinul de sărituri, inclusiv trambulina”,

a declarat Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

Cursuri de înot la ștrandul din Lugoj

Tinerii care nu știu să înoate pot învăța tainele natației printr-o serie de cursuri care au început marți, 23 iulie, la ștrandul din Lugoj. Cursurile vor avea loc între orele 9 și 11, urmând să se facă mai multe grupe în funcție de cerere și disponibilitate. Chiar dacă aceste cursuri sunt de inițiere, așadar pentru cei mici, la curs vor putea participa și tineri sau chiar persoane adulte.

„Începând cu data de 23 iulie s-au reluat cursurile de inițiere înot. Momentan se pot alcătui doar două grupe, prima grupă cu începere de la ora 9 și a doua de la ora 9:45. Programările se pot face ca și până acum pe site-ul dedicat acestei activități https://cursinot.ziora.ro”,

spune Andrei Neamțu, instructor și organizator al cursului. Cursurile de înot vor dura până ce copiii vor deprinde tehnicile dorite. O oră de înot cu instructor costă 30 de lei de persoană.

Alina DAMIAN

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.