Scumpa mea Românie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În sfârşit, după aproape 30 de ani de la hărmălaia din decembrie 1989, coaliţia muhaielelor politice, aflate azi la cârma ţării, a reuşit să aducă România pe cele mai înalte culmi de civilizaţie, dar mai ales progres! Gargaragii de partid şi de stat (degeaba) ne servesc apă rece spre a ne îmbăta.

Făcând uz de statistici (citeam undeva că minciuna este de trei feluri: simplă, sfruntată şi…statistici), orchestra filarmonicii politrucilor de serviciu, avându-l la pupitru pe maestrul Liviu Dragnea-Penalul, ne flutură prin faţa ochilor nişte lozinci „asezonate” cu cifre care ne obligă să vedem ce bine trăim şi ce ne rezervă anul 2018, an în care tocmai am păşit timid de vreo lună şi un pic. Cu surle, trâmbiţe, dar mai ales tromboane ni se fredonează refrene nemuritoare: În anul 2017, România a devenit conform programului de guvernare, ţara cu cea mai scăzută fiscalitate din Uniunea Europeană ; Impozitul pe venit a scăzut la 10% ; Impozitul pe profit a rămas la 16% ; TVA a scăzut de la 20 la 19% ; A fost introdus impozitul de 1% pentru companiile cu cifra de afaceri mai mică de un milion de euro ; În anul 2018 nu se mai introduce nicio taxă nouă şi niciun nou impozit. Şi bla, bla, bla…Să le analizăm.

România are cea mai scăzută fiscalitate din UE.

Ce folos, dacă prin buzunarele noastre seceră vântul sălbatic? Or fi ele cele mai mici taxe, dar sunt prea multe. Şi ştiţi cum e ? Picurii cu strop de strop/ Fac al mărilor potop! Să se fi mutat „paradisul fiscal” în România, care ameninţă TOP 10 al Paradisurilor fiscale de pe planetă (atenţie, TOP 10, adică: 1. Hong Kong, 2. Insulele Cayman, 3. Malta, 4. Monaco, 5. Singapore, 6. Bahamas, 7. Elveţia, 8. Luxemburg, 9. Insula Man, 10. Mauritius!) şi eu nu am aflat încă? Sau cum bine zice un text al unui cântec de muzică „uşuratică”: Oficial o ducem bine. Nişte gogoriţe… Ce folos că în 2018 nu se va introduce nicio taxă nouă şi niciun nou impozit (nu-i nimic, se pot mări, în buna tradiţie politico-mioritică), dacă rata inflaţiei e în continuă creştere, benzina se scumpeşte, gazele se scumpesc, curentul se scumpeşte, alimentele se scumpesc, dând încă o lovitură sub centură românului cinstit? Pentru a atinge un nivel de trai decent, salariile noastre ar trebui dublate. Cum să le dublezi însă? Poate doar urmând sfatul pe care ni-l dă teleormăneanul într-o glumă care circulă pe facebook: Vreţi să vă dublaţi salariul? Furaţi salariul colegului!
De aceea, cuprins de un tsunami de sentimente patriotice, strig în gura mare: Scumpa mea ROMÂNIE!

Mircea ANGHEL

Despre admin 6443 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.