Școala se reia după încetarea stării de urgență. Simulările, anulate, evaluarea națională și bacalaureatul, în iulie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

Important, examenele de admitere la liceu și cele de bacalaureat nu vor cuprinde teste din materia semestrului al doilea, cel afectat de coronavirus.

Monica Anisie a precizat că profesorii vor putea încheia situațiile școlare doar pe baza a două note și a tezelor.

S-au anulat evaluările anuale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Așadar, anul școlar nu se îngheață, iar reluarea școlii depinde de momentul ridicării stării de urgență.

Secretarul de stat Luminița Barcari a dat asigurări că drepturile salariale ale profesorilor nu vor fi diminuate ca urmare a suspendării cursurilor și nu se pune problema unei intrări în șomaj tehnic.

Ministrul Educației a mai anunțat anularea simulărilor pentru evaluarea națională și bacalaureat, cât și anularea tuturor olimpiadelor școlare.

În privința sistemului universitar, oficialii au arătat că, în prezent, cursurile se desfășoară în mediul online, iar, în măsura posibilităților, unele examene vor fi susținute tot online.

Școlile au fost închise din 11 martie prin decizie a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Măsura a fost prelungită prin decretul președintelui Iohannis din 16 martie pentru durata celor 30 de zile în care a fost decretată starea de urgență.

Klaus Iohannis a anunțat luni că va prelungi starea de urgență până pe 16 mai.

Despre admin 6570 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.