Școala, în regim „normal” din toamnă: unii elevi vor fi în clase, alții vor studia online

Share Button

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase.

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care unii elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”,

a declarat ministrul. Referitor la nemulțumirile exprimate de elevi în legătură cu educația online, ministrul a declarat că vor fi organizate cursuri de formare pentru profesori „spre a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”. O petiție online lansată zilele trecute, și care a adunat deja peste 5.000 de semnături, cere redeschiderea școlilor și stoparea așa-zisei „școli online”. Semnatarii explică, cu argumente, de ce școala online  este un pseudo-act educațional, considerând că folosirea în exces a tehnologiei nu aduce niciun plus educației,  ba chiar îi dăunează.

Nicolae SILADE

1519

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.