Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj, premiată la Concursul Interjudețean de creație și recitare în grai bănățean „Tata Oancea”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În data de 14 noiembrie 2020 a avut loc, online, Festivalul Interjudețean (cu participare internațională) de creație și interpretare a poeziei în grai bănățean  „Tata Oancea” Bocșa.

Acest festival este cel mai vechi, mai amplu și mai complex festival de acest gen din România. Organizat de Primăria și Consiliul Local Bocșa, cu sprijinul Asociației „Pe urmele lui Tata Oancea”Timișoara, Asociației Scriitorilor în grai bănățean și Centrului Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Caraș-Severin, festivalul a ajuns la a XLIV-a ediție (a 44-a). Organizatorii au dorit să aducă un omagiu poetului și omului de cultură Petru E. Oance (1881 – 1973), cunoscut sub pseudonimul literar „Tata Oancea”, unul dintre cei mai de seamă creatori de literatură dialectală bănățeană.

Elevii școlii noastre, coordonați de doamna prof. Ana-Maria Dan, au participat la secțiunea de interpretare. Juriul, format din specialiști (poeți dialectali, profesori de limba și literatura română, recitatori consacrați și actori) a apreciat evoluția participanților, ținând cont de mimică și gestică, textul ales adecvat vârstei, cursivitate, dicție și costumul popular prezentat. Elevii școlii noastre au obținut rezultate foarte bune:

– CEZAR CRĂCIUN, cl. a V-a B – Premiul I

– COSMINA TÂRZIU, cl. a VI-a A – Premiul al II-lea

– BRIANA BOLDESCU, cl. a VII-a A – Premiul al II-lea

– SIMINA ANDRAȘESCU, cl. a VIII-a B – Premiul al II-lea

– DARIUS TITEL, cl. a VIII-a B – Premiul al II-lea

Felicităm elevii participanți pentru talentul lor!

Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.