
Școala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj a împlinit vineri, 25 octombrie, 39 de ani de activitate. A fost o zi de sărbătoare, de aduceri aminte, de întâlnire cu foști elevi și profesori ai școlii, dar și una în care educația s-a făcut într-un mod aparte. Sub genericul “Cum pregătim copiii de acum pentru meseriile din viitor” s-au desfășurat o serie de activități. Într-una dintre ele, copiii au învățat să fie medici, asistenți sau farmaciști, cu scopul de a le oferi celor mici o educație medicală și determinerea lor să ia în considerare aceste meserii în alegerea profesiei lor în viitor.
“Elevii clasei a IV-a B s-au transformat astăzi în medici, asistenți și farmaciști. Pentru ca activitatea să fie una plăcută i-am avut ca invitați pe doamna doctor Vlad și pe doamna asistentă de la Serviciul de Ambulanță. În ce constă activitatea? Cei doi invitați au prezentat elevilor cât mai multe informații despre corpul uman și despre serviciul 112. Am văzut că sunt împărțiți în diferite grupe. Ce reprezintă fiecare? Fiecare grupă reprezintă câte un cabinet. Avem cabinet de oftalmologie, de medici de familie, pediatrii și chiar stomatologi. “Pacienții” lor au fost astăzi copiii de la grădiniță și împreună s-au bucurat să ofere consultații,iar farmacia le-a oferit câte un medicament dulce copiilor”,
a declarat Denisa Sârbu, profesor învățământ primar.
“Meseria, brățară de aur” a fost moto-ul sub care elevii au desfășurat și alte activități, în prezența părinților, a jandarmilor, pompierilor, dar și a directorului instituției, Florin Mariș.
“La activitățile de astăzi au fost invitați părinți, jandarmi, pompieri, doctori, care au stat de vorbă cu copiii. Cei mici au pus întrebări, li s-a spus despre ce este vorba în meserie, au încercat să atragă copiii spre meseriile respective, sau au fost activități în care copiii s-au transpus ei în meseriașii care vor fi în viitor și s-au format un fel de ateliere de lucru”,
a precizat Florin Mariș, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 2.
După încheierea activităților la clasă, cei prezenți au ieșit în curtea instituției, acolo unde directorul instituției, dar și foști elevi, care acum sunt profesori la alte unități de învățământ, au ținut discursuri. Nu a lipsit nici tradiționalul dans al elevilor, care prin sincronizarea perfectă a reprezentat una dintre atracțiile evenimentului.
Alina DAMIAN
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns