Școala Gimnazială Balinț, parte din programul „Colectez separat și la școală”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 08.02.2023, elevii Școlii Gimnaziale Balinț  au fost vizitați de reprezentanții ADID Timiș și li s-a vorbit despre gestionarea corectă a deșeurilor.

Activitatea face parte din programul ADID Timiș „Colectez separat și la școală!”, program care își propune informarea elevilor în privința gestionării deșeurilor.

Activitatea a constat într-o prezentare interactivă, prin explicarea clară a importanței depozitării separate a deșeurilor și vizonarea unui spot video. La sfârșitul activității toți elevii  participanți au primit recipiente pentru apă.

Șapte dintre elevii acestei școli,  coordonați de directoarea Mihaela Kristof, au participat și la Concursul Județean „Arta reciclării”,  organizat de ADID Timiș, concurs prin care elevii și-au dovedit abilitățile de a recicla într-un mod util și plăcut, toți cei șapte elevi obținând mențiuni constând în diplome și ghiozdane.

„Activitatea de astăzi a fost plăcută, suntem bucuroși că elevii cunosc noțiunile de bază din domeniu și sunt dornici de a proteja natura prin toate acțiunile zilnice.

Considerăm prioritară educația copiilor la școală în privința gestionării deșeurilor și dorim să mulțumim elevilor și cadrelor didactice pentru această zi animată și pentru implicarea în activități de protecție a mediului.

Prin educarea elevilor în ceea ce privește separarea deșeurilor, îi inspirăm să reflecteze mai mult la modul în care acțiunile lor produc schimbări asupra mediului înconjurător, devenind astfel un reflex în a arunca deșeul la recipientul corect, în vederea reciclării”, au transmis reprezentanții ADID Timiș.

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.