Scheme de culori pentru living și dormitor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Ff1EIg5xJ9s

Camerele casei sunt diferite și, din acest motiv, ele vor arăta distinct, în funcție de activitățile de bază ale acestora. Este nevoie să respecți cromatica impusă de mobilier, dar, în același timp, poți avea mână liberă, deoarece, amenajările moderne au deschis uși care, odinioară, erau complet închise. Dacă și tu ești curios să vezi pentru ce nuanțe sau culori poți opta în casa ta, aruncă o privire aici.

Living-galben muștar și verde smarald

Livingurile moderne sunt total diferite de ceea ce știam până acum. Tendințele la nivel cromatic au ajuns până acolo unde ne este permis să utilizăm culorile chiar și în cele mai surprinzătoare elemente. Spre exemplu, putem folosi combinații de albastru cu galben la nivelul componentelor textile, dar, în concordanță cu acestea, putem alege și nuanțele parchetului și plinte PVC si MDF in diferite culori.

Se pare că motto-ul ultimilor ani este unul care îmbie la îndrăzneală, combinația de culori actuală nefiind specifică vreunui stil cunoscut. Este, mai bine spus, un amalgam, din care culorile ies câștigătoare.

Un aspect foarte important care ține atât de culoare cât și de amenajare este acela că, în prezent, sunt preferate stilurile de amenajare de tip scandinav, cu obiecte puține, cât mai aproape de strictul necesar. Fără a discuta neapărat de minimalism, panoplia de culori se integrează, mai bine, într-un spațiu aerisit, unde se pot vedea bine, dar fără să transforme camera într-un tablou încărcat. Mobila modulară, decorul simplu sau florile de cameră și culorile îndrăznețe precum verde smarald, galben, albastru sau mov par să schimbe, total, felul în care arată un living și oferă posibilități nenumărate de amenajare,

Dormitorul- verde marin, albastru și lila

Dormitoarele sunt spații care, în general, rămân departe de ochii privitorilor. Cu toate acestea, însă, este nevoie de un spațiu amenajat corect, din punct de vedere cromatic, deoarece vorbim despre o cameră de odihnă, care trebuie să transmită acest lucru prin orice mijloace. Pentru dormitor, încă sunt la modă nuanțele marine, culorile reci, mai exact nuanțe de verde, albastru, și, uneori, pe alocuri, de alb sau lila. În general, trebuie evitate culorile tari și cele care atrag atenția. Ca și în cazul livingurilor, dormitoarele trebuie să fie cât mai deschise ca spațiu, deoarece o cameră aglomerată, dezordonată sau colorată va fi obositoare. Poți apela la noptiere, la mobilier alb, mai ales că nu e o zonă în care s-ar putea murdări repede. Dacă vrei, neapărat, o ieșire din tipar, te poți gândi la o pată de culoare sub forma unui tablou sau a unui lampadar care să îți ofere o atmosferă cât mai relaxantă.

Felul în care arată aceste camere se răsfrânge, adesea, asupra psihicului, deoarece percepțiile la nivel de culoare sunt diferite. Spre exemplu, culoarea roșie poate agita unele persoane, în vreme ce altora s-ar putea să le placă foarte mult combinația de roșu cu alb sau cu alte nuanțe, chiar și pentru decorarea dormitorului. Dincolo de percepție, este important ce crezi tu că ți se potrivește.

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.