Scandal în învățământ. Comasarea a două școli a revoltat părinții și profesorii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Școala nr.3 și Școala nr.4 se vor transforma într-o singură instituție școlară:Școala „Ion Vidu”. Decizia luată de primarul Claudiu Buciu a scandalizat profesorii și părinții, de la Școala nr. 4, care i-au transmis un memoriu, în care îi cer ca Școala nr.3 să fie cea absorbită și nu invers.

În documentul înaintat către administrația locală, profesorii și părinții arată performanțele școlii pe care o reprezintă și consideră că desființarea acesteia e un demers greșit. Primarul Claudiu Buciu a răspuns pe pagina sa de Facebook și a comunicat celor care au semnat documentul că nu este important care școală o absoarbe pe cealaltă, pentru că oricum vor purta un alt nume.

Edilul consideră că supărarea pornește de la pierderea unor funcții. „Sigur că sunt și nemulțumiri. Mai ales, nemulțumiți. Și mai ales în rândul celor care își simt pus în pericol scaunul de director, secretar sau contabil.

Astăzi am primit un memoriu prin care conducerea Școlii numărul 4 se arată nemulțumită de decizia noastră. Ca rezolvare, ni se propune doar următoarea măsură: Școala 4 să absoarbă Școala 3 și nu invers. Nimic despre interesul copiilor sau despre eficientizarea managementului activităților educative.

Doar laude de sine și denigrări la adresa colegilor de la Școala 3. Decizia noastră nu a fost motivată de performanțele școlilor, ci doar de o mai bună organizare a acestora în scopul de a oferi copiilor o educație de nivel mai ridicat”, susține Buciu. Primarul explică în mesajul postat că niciuna din școli nu se închide. „Este firesc să ne organizăm altfel, să organizăm clasele în funcție de vârsta copiilor și de spațiile pe care le avem la dispoziție.

Nu va fi o problemă ca unii dascăli să se deplaseze între sediile fizice ale școlilor pentru a-și putea ține cursurile – distanțele sunt de maximum 350 m. Dacă unele norme didactice se vor reduce, nu ne rămâne să sperăm că vor rămâne la catedră doar cei mai buni dascăli, care, indiferent de această comasare, sunt convins că își vor face pe deplin datoria față de copii.

Noua instituție nu se va numi nici Școala 3, nici , nici Școala 4, propunerea noastră, la sugestia reprezentanților Bisericii Adormirea Maicii Domnului, fiind aceea de Școala „Ion Vidu”. Aprobarea denumirii este însă atributul Consiliului Local”, a mai spus Buciu. Edilul a comunicat că se vor rezolva și problemele în privința spațiilor în care funcționează cele două școli.

„Căutăm soluții privind Școala 3 care funcționează (da – ilegal…) într-un spațiu neîmprejmuit. Am solicitat Parohiei  găsirea unei soluții pentru a intra în posesia unui teren de 2.500 mp lîngă imobilul în care funcționează Liceul  Hasdeu. Intenția noastră este aceea de a mări suprafața destinată activităților educative și de a crea o incintă împrejmuită care va face legătura între actualul sediu al Școlii 3 și sediul Liceului Hasdeu. Copiii vor beneficia de tot ce se poate mai bun astăzi. În viitor ne propunem să renovăm integral spațiile de învățământ existente și să construim altele de la zero. Anul viitor vom reface integral sistemul de încălzire pentru ambele sedii ale Școlii 4”,

afirmă primarul. Mesajul primarului a primit zeci de comentarii din partea lugojenilor, care i-au reproșat că măsura e greșită și că nu a organizat o dezbatere cu profesorii și părinții.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.