Șase secrete pentru a depozita eficient alimentele în frigider

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: https://pixabay.com/illustrations/hospitality-fridge-hand-door-3793946/

Atunci când îți este foame și vrei să îți pregătești rapid ceva de mâncare, nu vrei să petreci prea mult timp căutând ingredientele necesare prin frigider. Așa că, pentru a evita astfel de situații, este necesar să îți organizezi cât mai bine frigiderul și să depozitezi cât mai eficient produsele. Pentru asta, îți venim în ajutor cu mai multe soluții, pentru a depozita corect alimentele în frigider!

Pune alimentele în compartimente speciale

Atunci când frigiderul tău este prea plin, îți poate fi destul de greu să găsești anumite alimente, mai ales pe cele cu dimensiuni reduse. Așa că pentru a te bucura de un frigider cât mai bine organizat, aranjează totul pe categorii. De obicei, frigiderele au compartimente speciale pentru fructe și legume, însă, există și modele necompartimentate. Acum poți cumpăra separat recipiente mai mari pentru depozitarea lactatelor, a sucurilor sau a dulciurilor. Astfel, le vei găsi mai ușor și le vei putea consuma la timp. Sau găsești un frigider la Carrefour, care are deja compartimente speciale pentru fructe, legume, lactate sau ouă.

Folosește ușa frigiderului ca spațiu de depozitare

De obicei, poți folosi ușa frigiderului pentru a depozita diferite recipiente cu condimente sau sosuri. Însă, unele dintre aceste produse pot fi păstrate și la temperatura camerei, așa că nu este nevoie să le depozitezi în frigider. Ketchupul, muștarul sau oțetul pot fi depozitate și pe un raft din bucătărie, însă, trebuie consumate în decursul a două-trei luni de la deschiderea ambalajului.  Astfel, vei economisi mai mult spațiu pe ușa frigiderului, pentru a ține alte alimente: pachete de unt, sticle de lapte sau suc, borcane cu dulceață sau sosuri. Spre exemplu, sosurile pe bază de ouă sau borcanele cu murături ar trebui păstrate la frigider, după deschiderea ambalajului, fiindcă se alterează mult mai repede.

Ce alimente depozitezi în zona din spatele frigiderului

Cea mai răcoroasă zonă a frigiderului este cea din spate, așa că acolo ar fi indicat să depozitezi carnea proaspătă și fructele de mare, care au nevoie de temperaturi scăzute, pentru a-și păstra prospețimea. De asemenea, tot în spate, poți așeza alimentele și recipientele de mari dimensiuni, iar în fața lor, mai aproape de ușă, alimentele și recipientele de mici dimensiuni, ca să le vezi mai ușor.

Ce depozitezi pe raftul de jos 

În general, ultimul raft este dedicat produselor crude, cum ar fi carnea de pui, peștele sau fructele de mare, care pot conține bacterii și pot contamina restul alimentelor.

Atunci când depozitezi produse proaspete, pe ultimul raft al frigiderului, asigură-te că acestea sunt împachetate în hârtie alimentară, astfel încât să nu intre în contact cu alte mâncăruri din frigider.

Folosește un compartiment special pentru produsele care expiră repede

Folosește o caserolă mai mare pentru a depozita în ea alimentele care au un termen de valabilitate redus. Astfel, vei ști că acestea trebuie consumate repede și nu vei uita de ele în frigider. În plus, dacă le depozitezi pe toate într-un singur loc, vei avea acces mai ușor la ele și le vei putea arunca la timp, dacă au expirat. Astfel, frigiderul tău va fi curat și nu vei avea probleme cu mirosurile neplăcute.

Depozitează separat gustările

În general, copiii creează un adevărat haos în frigider atunci când caută ceva dulce sau o simplă gustare. Pentru a evita această problemă, folosește o caserolă sau un compartiment special, în care să depozitezi toate gustările: de la iaurturi, până la prăjituri, biscuiți sau batoane de cereale. În acest fel, cei mici vor avea acces mult mai ușor la gustări, iar frigiderul tău nu va avea de suferit, în privința organizării.

Acestea sunt, așadar, doar câteva dintre metodele la care poți apela pentru a depozita cât mai eficient alimentele în frigider. Pentru a te bucura de un frigider curat și bine organizat, este important ca acesta să fie curățat măcar o dată la trei luni, folosind soluții pe bază de oțet. De asemenea, poți păstra un miros proaspăt în frigider, dacă pui un pachet de bicarbonat de sodiu pe unul dintre rafturi. Acesta va atrage rapid toate pentru damfurile neplăcute.

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.