Românii au talent, oriunde s-ar afla. Laura Bretan a cântat duminică la Lugoj, la Biserica „Harul”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Duminică, 3 februarie, în cadrul serviciului divin de dimineață, cântăreața americană de origine româna Laura Bretan a participat la slujbă, alături de mama sa Rahela și un grup de susținători. Împreună cu familia sa, Laura este membră a unei biserici penticostale (Church of God) din Chicago.

După cum se știe, talentata româncă a câstigat concursul național „Românii au talent” – după ce fusese finalistă și în concursul american după care a fost „botezat” al nostru, urmând să reprezinte România la Eurovision, care se va ține anul acesta la Tel Aviv.

La Lugoj, Laura a interpretat opt piese, majoritatea în limba engleză – dar și una în românește (se știe din interviuri că se exprimă mai greu în limba română, fiind crescută și educată în State; asta însă nu înseamnă că n-ar cunoaște bine limba română sau că nu și-ar iubi țara de origine). Un alt cântec l-a cântat în ebraică, cu un accent convingător – cântec care în mod sigur va impresiona publicul din metropola evreiască, dacă reprezentanta noastră va trece și de ultima etapă a selectării. A mai interpretat și o piesă corală amplă – Ierusalim-Ierusalim – împreună cu corul mixt al Bisericii, în calitate de solistă.

Vizita de la Lugoj a Laurei Bretan a fost mediată de familia John și Angela Ciorbă din Londra, de profesorul bucureștean Ioan Panican (care a ținut predica de fond din cadrul slujbei) și de pastorul Bisericii Harul, Ionel Tuțac. Pe 5 ianuarie, solista a susținut un concert extraordinar la Ateneul Român, urmând ca la 17 februarie să aiba loc faza finală a selecției pentru Eurovision, unde Laura va avea de înfruntat alți 23 de candidați.

Dar, după cum se pare și după cum se prezintă la concerte și lobby-ul care i se face pe drept, este candidatul favorit. În orice caz, pentru noi, ca oraș, vizita Laurei Bretan, care are deja o faimă internațională, a fost un prilej de bucurie și o onoare.

În după-masa zilei, Laura a participat la o slujbă evanghelică în Biserica Baptistă numărul doi din Timișoara (cea din Piața Traian), unde a cântat împreună cu coruri reunite, din Timișoara și Arad.

Mircea ANGHEL

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.