Românii, așteptați la plajă, în Santorini, Grecia, cu șezlonguri, dar în cabine de plexiglas

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Chiar dacă nu se ştie încă dacă vom putea pleca în vacanţă vara acesta, în Grecia, una dintre destinaţiile favorite ale românilor, se fac pregătiri pentru primii turişti. Grecia arată cum se va face plajă în această vară în Santorini. Modelul ar putea fi adoptat și de alte țări. Plaja Demilmar din Santorini, Grecia, își va primi turiștii pe șezlonguri în cabine de plexiglas, încercându-se, astfel, limitarea pe cât posibil a răspândirii noului coronavirus. Grecia se pregăteşte să îşi reprimească turiştii, iar pe o plajă din Santorini au fost instalate primele cabine din plexiglas.

Fiecare astfel de cabină are două şezlonguri, iar angajaţii de pe plajă vor purta măşti şi mănuşi. Prima oară, ideea amenajării plajelor cu panouri separatoare a fost avansată de o companie italiană, la începutul lunii aprilie. Pe o plajă din Santorini, una dintre destinaţiile favorite de vacanță ale românilor, au apărut primele cabine din plexiglas. Adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor avea avea şi un dispozitiv cu gel dezinfectant.

„Trebuia să găsim o soluţie pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă în această vară. Nu putem aştepta după recomandările autorităţilor, trebuie să fim proactivi”,

a spus proprietarul unei plaje, citat de Greek Reporter. Economia Greciei se bazează în mare măsură pe turism, dar din cauza epidemiei de coronavirus, numeroşi turişti şi-au anulat vacanţele. Deşi statul elen a început măsurile de relaxare a carantinei, nu este clar când vor fi ridicate şi restricţiile de călătorie. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu acordat CNN că cel mai bun scenariu este ca ţara sa să redeschidă turismul începând cu 1 iulie, chiar dacă data exactă depinde şi de companiile aeriene şi de implementarea unor protocoale stricte în domeniul sănătăţii privind zborurile externe. Un anunţ similar a fost făcut şi de Bulgaria, care și ea speră să-și redeschidă locaţiile de vacanţă de la 1 iulie. Miercuri, în Bulgaria au fost redeschise terasele, iar guvernul intenţionează să sprijine turismul intern prin acordare de vouchere în cursul verii, a spus Krasimir Karakaceanov, liderul IMRO.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.