România, în finala Silver League la volei feminin

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

La nivel de reprezentativă, voleiul nu a luat pauză după încheierea întrecerilor interne. Naţionala feminină a ţării noastre  a fost angrenată în această lună în competiţia CEV Volleyball European Silver League, în tentativa de calificare spre nivelul elitei. Respectiv Golden League, acolo unde se află formaţii mai puţin cotate ca România pe plan european,  ce posedă însă un punctaj superior derivat din participarea constantă la competiţiile de acest gen. Altele decât Campionatele  Europene, acolo unde formaţia feminină a ţării noastre s-a calificat permanent la ultimele ediţii. Şi pentru care se pregăteşte şi la această oră, naţionala fiind calificată la turneul final al Campionatului European 2019, care are loc între 23 august şi 8 septembrie.

Distribuţia cu care antrenorii italieni Luciano Pedulla  şi  Maurilio Anfuso au abordat această competiţie cuprinde pe:

Neka Onyejekwe , Ramona Rus, Sorina Miclăuş  – C.S.M. Volei Alba Blaj,

Francesca Alupei, Adelina Ungureanu –  C.S.M. Bucureşti,

Alexandra Trică, Rodica Buterez, Lorena Ciocian, Ramona Marciu – C.S.M. Târgovişte,

Alexandra Ciucu – Ştiinţa Bacău, Mihaela Albu – C.S.M. Medgidia,

Roxana Iancu, Ariana Pîrv, Roxana Tucmeanu – Dinamo Bucureşti,

Diana Balintoni, Daiana Roman – C.S.M. Lugoj.

În lotul naţionalei au mai fost convocate Diana Calotă – C.S.M. Târgovişte, Ioana Baciu – C.S.M. Volei Alba  Blaj şi Andreea Petra – C.S.M. Lugoj,  care nu au putut răspunde chemării din motive medicale.

Cu două victorii în faţa Ciprului, două în faţa Georgiei şi una contra Israelului, adunând 16 puncte în 6 jocuri, echipa naţională a României s-a clasat prima în grupa A, urmând a disputa finala cu Slovenia, câştigătoarea Grupei B, care a devansat Grecia, Estonia şi Portugalia. Meciurile au loc în 25 iunie, în Slovenia (turul) şi în 29 iunie, la Alexandria (returul), adjudecarea dublei putând califica România în Golden League.

La ultimele patru meciuri din grupă, onoarea de a fi căpitanul echipei naţionale a României i-a revenit lugojencei Diana Balintoni (nr. 4 în foto). O meritată recunoaştere pentru o carieră de excepţie a unui nume pe care lugojenii îl apreciază, pe bună dreptate, ca pe un simbol sportiv al oraşului. De implicare, caracter, seriozitate şi valoare, calităţi care au potenţat un parcurs  remarcabil al voleibalistei ce a atras simpatie şi aplauze la toate echipele şi nivelurile la care a evoluat. Şi, sunt sigur, o va face şi în continuare.

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.